Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A Xeon D-nek is nekimenne az AMD

Asztalos Olivér, 2016. július 11. 13:50
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Xeon D processzoroknak is versenytársat állítana az AMD, a vállalat elsősorban az integrált vezérlők számával múlná felül az Intel megoldásait.

BGA kivitelben is piacra dobná Zen-alapú Opteronjait az AMD. A vállalat SP4 tokozású termékei a Xeon D processzoroknak állítana konkurenciát, azaz a különféle beágyazott és nagy teljesítménysűrűségű kiszolgálók mellett tárolókat (Xeon D-15x1), hálózati és kommunikációs alkalmazásokat, valamint edge szervereket célozna a széria.

A kiszivárgott információk szerint az alaplapra forrasztott processzorok a jelenlegi Xeon D kínálathoz hasonlóan legfeljebb 16 maggal rendelkeznek majd, ami épp fele lenne az LGA tokozású (azaz cserélhető) SP3-as variánsok 32 magjának. Mindez azt jelenti, hogy processzorok áramkörére négy helyet legfeljebb két lapka kerülhet majd, melyek egyenként 8 maggal (két Core Complex) rendelkeznek. Ezzel együtt feleződik az L3 cache is, 64-ről 32 megabájtra.

A Snowy Owl kódnevű processzorok négycsatornás DDR4 memóriavezérlőt, 64 PCI Express csatornát, 16 SATA csatolót, NVMe (SSD) felületet, illetve nyolc darab 10 gigabites Ethernet portot tartalmaznak majd. Ezzel szemben az aktuális Xeon D sorozat kétcsatornás memóriavezérlőt, 6 SATA csatolót, 32 PCI Express csatornát, illetve két darab 10 gigabites Ethernetet foglal magában.

A processzorok TDP-je várhatóan 45 watt körül tetőzik, a szerényebb konfigurációk (kevesebb mag, stb.) pedig valószínűleg ennél alacsonyabb fogyasztási mutatóval érkeznek majd. A processzorok megjelenése jövő év közepén várható, tehát csak nagyjából egy év múlva derül ki, hogy sikerülhet-e bármiféle konkurenciát állítani az Intel Xeon D CPU-knak.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.