Szerző: Hlács Ferenc

2016. július 5. 16:37

Végre natív Chromecast támogatást kap a Chrome böngésző

Nem kell többé böngészőkiegészítő a nagyképernyős netezéshez, a Chrome végre natívan támogatja a Google tévéokosítóját, gombnyomással lőhetjük ki az aktív tabot a tévére.

Natívan támogatja a Cast funkciót a Google Chrome legutóbbi frissítésével. A böngésző 51-es verzióját használóknak nem kell többé kiegészítőt letölteniük, hogy nagy kijelzőre is kitehessék a böngészőlapok tartalmát, a szoftverben az rövidesen alapfunkcióként lesz jelen. A Google sokat csiszolt is a kivitelezésen, a Cast használatakor már nem kell beállításokkal bíbelődni, a böngésző automatikusan szabályozza az olyan értékeket mint a felbontás vagy a képminőséget, a rendelkezésre álló sávszélesség fényében. A beállítások automatizálásával ugyanakkor azok módosításának lehetősége is eltűnik.

A funkció használatához természetesen továbbra is szükség lesz egy valamilyen külső kijelzőhöz - jellemzően televízióhoz - kötött Chromecastra, a böngészőben viszont már elég egy kattintás a jobb egérgombbal a kiszemelt oldalon, és az opciók között megjelenő "Cast" pontra bökve az már ki is lőhető a nagy képernyőre - de a funkciót az eszközök menüből is elérhetjük. A keresőóriás szerint a Chrome 51 legújabb frissítése a következő hetekben minden felhasználóhoz eljut.

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban?

Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban? Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

Ettől azért a Chromecasthoz tartozó korábbi böngészőkiegészítő nem válik teljesen haszontalanná, továbbra is változatlanul működik majd, ha valaki nem akarna megválni a megszokott Cast gombtól - netán visszasírná a beállításokat - ugyanakkor szükség már nem lesz rá a nagyképernyős böngészéshez. Addig mindenesetre semmiképp nem érdemes megválni tőle, míg a szóban forgó frissítés meg nem érkezik.

A területen egyébként a tervek szerint a böngésző 52-es verziója még látványosabb újításokat hoz majd, abban a Hangoutson folytatott videóbeszélgetéseknél is megjelenik majd a Cast gomb, a nézegetett online felületeket így a beszélgetőpartnerekkel is megoszthatjuk. A keresőóriás szerint a kibővített támogatás ráadásul nem merül majd ki a Hangoutsban, az egy sor további felhős szolgáltatásba is bekerül, noha azt egyelőre nem tudni, pontosan melyek lesznek azok.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.