Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Végre natív Chromecast támogatást kap a Chrome böngésző

Hlács Ferenc, 2016. július 05. 16:37
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Nem kell többé böngészőkiegészítő a nagyképernyős netezéshez, a Chrome végre natívan támogatja a Google tévéokosítóját, gombnyomással lőhetjük ki az aktív tabot a tévére.

hirdetés

Natívan támogatja a Cast funkciót a Google Chrome legutóbbi frissítésével. A böngésző 51-es verzióját használóknak nem kell többé kiegészítőt letölteniük, hogy nagy kijelzőre is kitehessék a böngészőlapok tartalmát, a szoftverben az rövidesen alapfunkcióként lesz jelen. A Google sokat csiszolt is a kivitelezésen, a Cast használatakor már nem kell beállításokkal bíbelődni, a böngésző automatikusan szabályozza az olyan értékeket mint a felbontás vagy a képminőséget, a rendelkezésre álló sávszélesség fényében. A beállítások automatizálásával ugyanakkor azok módosításának lehetősége is eltűnik.

A funkció használatához természetesen továbbra is szükség lesz egy valamilyen külső kijelzőhöz - jellemzően televízióhoz - kötött Chromecastra, a böngészőben viszont már elég egy kattintás a jobb egérgombbal a kiszemelt oldalon, és az opciók között megjelenő "Cast" pontra bökve az már ki is lőhető a nagy képernyőre - de a funkciót az eszközök menüből is elérhetjük. A keresőóriás szerint a Chrome 51 legújabb frissítése a következő hetekben minden felhasználóhoz eljut.

Ettől azért a Chromecasthoz tartozó korábbi böngészőkiegészítő nem válik teljesen haszontalanná, továbbra is változatlanul működik majd, ha valaki nem akarna megválni a megszokott Cast gombtól - netán visszasírná a beállításokat - ugyanakkor szükség már nem lesz rá a nagyképernyős böngészéshez. Addig mindenesetre semmiképp nem érdemes megválni tőle, míg a szóban forgó frissítés meg nem érkezik.

A területen egyébként a tervek szerint a böngésző 52-es verziója még látványosabb újításokat hoz majd, abban a Hangoutson folytatott videóbeszélgetéseknél is megjelenik majd a Cast gomb, a nézegetett online felületeket így a beszélgetőpartnerekkel is megoszthatjuk. A keresőóriás szerint a kibővített támogatás ráadásul nem merül majd ki a Hangoutsban, az egy sor további felhős szolgáltatásba is bekerül, noha azt egyelőre nem tudni, pontosan melyek lesznek azok.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.