Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

A Docker is piacteret nyitott

Voith Hunor, 2016. június 23. 09:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Docker Store-ba bekerülő képfájlokat a cég szigorú validálási folyamatnak veti alá.

hirdetés

A napokban futó Dockercon 16 konferencián jelentette be a Docker, hogy – egyelőre béta státuszban – saját "konténerboltot" indít. Az áruházban egyaránt lesznek ingyenes, nyílt forrású és kereskedelmi szoftverek, és a cég szerint a validációs folyamat során kiemelten figyelnek a minőségbiztosítási szempontokra, a biztonságra, a megfelelő licencelési formára és a (konténeres koncepciónak megfelelőlen) a képfájlba csomagolt további komponensekre, dependenciákra.

A Docker szerint a szoftverbolt egy "skálázható, önkiszolgáló rendszer a független szoftverfejlesztők számára", akik így az egyre növekvő népszerűségű konténeres formátumban, támogatással és (a bevizsgálás miatt kvázi) minőségi garanciával terjeszthetik termékeiket ezen a platformon is. A boltot használni szándékozó fejlesztőket egyelőre több ütemben fogadja be a Docker, jelentkezni itt lehet. Az ellenőrzött képfájlok mellett a Docker Hubból le lehet tölteni konténerizált alkalmazásokat, de a cég felhívja rá a figyelmet, hogy ezek nem esnek át a fentebb említett validációs folyamaton, így ezeknél nagyobb eséllyel akadhat valami probléma a használat során.

Szintén dockerconos bejelentés, hogy a Microsoft jelentősen bővíti Docker támogatását. Egyrészt az alig néhány hónapja elindított Docker Datacenter már az Azure áruházából is elérhető (Resource Manager sablonokkal együtt), és a cég egyben azt is megmutatta, hogy az Azure Stackkel együtt a Docker Datacenter teljesen hibridfelhő-kompatibilis lesz Microsoft-alapú környezetben. Akadt még egy érdekes demó a bemutatón, Mark Russinovich, az Azure műszaki igazgatója a még mindig korlátozottan, zárt előzetesként kipróbálható linuxos SQL Servert futtatta Ubuntu Linuxon, egy Docker konténerben.

Bár a Dockerhez nem, de konténerekhez szintén kapcsolódó hír, hogy a tavaly december óta előzetesként kipróbálható Azure Container Service-ben mostantól a Windows Server 2016-ban érkező Windows Server konténereket is lehet használni.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!