:

Szerző: Voith Hunor

2016. június 10. 15:32

HPE Discover: gigantikus SSD-k és Docker-kooperáció

A cég számos hardveres és szoftveres újdonsággal szolgált idei Discover konferenciáján: 3PAR-frissítés, új IoT-fókuszú konvergens rendszerek, Helion újdonságok, új OneView. Mindezek mellett a HPE stratégiai együttműködést kötött a Dockerrel.

Nem mérte szűkmarkúan a bejelentéseket a HPE idei Las Vegas-i éves konferenciáján. A vállalat hardveres és szoftveres újdonságokkal egyaránt szolgált, továbbá egy váratlan lépéssel megkérte a szabad szoftveres közösséget, hogy vegyen részt az új koncepcióra épülő The Machine szoftveres környezetének kidolgozásában.

3PAR StoreServ– megemelt kapacitás

A StoreServ termékcsalád ezentúl 7,68 és 15,36 terabájtos 3D NAND SSD meghajtókat is támogatni fog, így a ténylegesen (deduplikációval) használható maximális kapacitás például egy 3PAR 20850 esetében akár 24 petabájtra is növelhető - és ez mind flash-alapon. A HPE szerint az új meghajtók használatát két fejlesztés teszi lehetővé: az Adaptive Sparing bármekkora kapacitású meghajtó hatékony kihasználását lehetővé teszi és egyben a cellák élettartamát is megnyújtja (a vállalat belső mérései szerint a cellameghibásodási ráta (burn-out rate) 0,6 százalékról 0,2 százalékra csökken), az Express Layout pedig párhuzamos hozzáférést engedélyez a vezérlőknek, így javítva az átviteli teljesítményt. Az új meghajtók 20 748 és 40 000 dolláros listaáron fognak debütálni az év második felében.

Szoftveres oldalon a Recovery Manager Central (RMC) az eddigi VMware, Microsoft SQL és VSS-képes VM-en felül Oracle Databases, SAP HANA és 3PAR File Persona integrációt kapott. A meglévő RMC licencekkel rendelkező ügyfelek ingyen frissíthetnek majd az új verziókra. A cég egy Docker Engine-nel integrált Volume Plugint is kiadott a 3PAR StoreServhez, így a jövőben a Dockert is használó ügyfelek könnyebben használhatják ki a tárolórendszerek speciális képességeit.

IoT-re kihegyezett konvergens rendszerek

Az Edgeline EL1000 és EL4000 a HPE szerint "az iparág első, IoT felhasználásra tervezett konvergens rendszerei", melyek szélsőséges körülmények között (például 0 és 55 fok közötti hőmérséklettartományban) is megbízhatóan működnek. Ezek lényegében egyedi felhasználásra tervezett szekrények, melyek a lehetőségek mentén mindent tartalmaznak, ami rengeteg forrásból érkező nagy mennyiségű adat feldolgozásához szükséges. Az ügyfelek adatközpontjaik és az új rendszerek között a tavaly felvásárolt Aruba VPN kliensét (Virtual Internet Access) is használhatják, az adatok elemzésére pedig szintén házon belüli terméket kínál a HPE a Vertica platformja személyében. Szintén IoT fókuszú fejlesztéseket kapott az Aruba ClearPass hálózati hozzáférés-szabáyozó rendszere is.

OneView 3.0

Frissül a OneView infrastruktúra-menedzsment szoftver is. Az új, 3.0-s verzióba bekerül egy átfogó képet mutató vezérlőpult (Global Dashboard), a távoli támogatási opció (folyamatos felügyelettel, meghibásodási előrejelzéssel, automatikus alkatrészkiszállítással) és az automatikus vagy igény szerinti biztonsági mentés. Bővül a hardveres támogatás is, a ProLiant DL teljes támogatást kap, az Apollo 2000 és 4000 sorozat esetében pedig monitoringgal egészülnek ki az eddigi lehetőségek. A HPE szerint a OneView-ra történő migráció is jóval egyszerűbb és gyorsabb lesz, akár leállás igénye nélkül. A szoftver a harmadik negyedévtől lesz elérhető.

Összekötné a felhőket

Helion vonalon a legfontosabb újdonság a Helion Cloud Suite, mellyel a cég szerint minden szinten megvalósítható a hibrid informatikai környezet, legyen szó helyben üzemeltetett vagy felhős szolgáltatásként igénybe vett infrastruktúráról, különböző nyilvános felhők összekapcsolásáról, mindent átfogó erőforrás-elosztásról, automatizációról stb. Az új termék három változatban lesz elérhető: az Express csak alapvető infrastruktúra-automatizációs képességeket fog kínálni, a Premium ezt OpenStack-alapú privát felhővel és PaaS képességekkel fejeli meg, az Ultimate pedig hangzatos nevéhez híven az előbbieken felül alkalmazás- és köztesréteg-automatizációt, analitikai képességeket és sokfelhős üzemeltetési lehetőséget fog biztosítani.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A HPE egy OpenStack-alapú privátfelhős appliance-et is piacra dob. A Helion CloudSystem 10 értelemszerűen komplett IaaS és PaaS képességekkel bír, és használatalapú fizetési feltételek mellett is igénybe vehető, akár a HPE által menedzselt privát felhőről van szó, akár bérelt termékről.

HPE + Docker

A HPE "stratégiai szövetségre" lépett a Dockerrel, melynek keretében a két cég fejlesztés, támogatás, szolgáltatások és értékesítés terén is szorosan együtt fog működni világszerte. A HPE Docker-kész (Docker-ready) jelölésű, előre konfigurált és tesztelt szervereket fog kínálni, melyeket a két cég szerint nagyon gyorsan üzembe lehet majd helyezni, továbbá a HPE beszáll a Docker Datacenter értékesítésébe és támogatásába is. A HPE nagyvállalati szintű Docker-tanácsadási és támogatási szolgáltatásokat is kínálni fog, valamint néhány egyedi, Dockerrel integrált szoftvert is kiad, valamint egyes meglévő szoftvereit is Docker-kompatibilissé teszi.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.