Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Távozik a Nest éléről az iPod atyja

Hlács Ferenc, 2016. június 06. 11:45
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Tony Fadell távozik a Nest vezérigazgatói pozíciójából, helyét, illetve a cég következő kétéves ütemtervét Marwan Fawaznak, a Motorola Home egykori vezetőjének adja át.

hirdetés

Elhagyja a süllyedő hajót a Nest alapító-vezérigazgatója, Tony Fadell bejelentette távozását az elmúlt hónapokban nagyrészt negatív visszhangot kiváltó vállalat éléről. Az iPod-atya által létrehozott, okostermosztátjáról ismertté vált cég mostanra látványosan elveszítette kezdeti lendületét: miközben az IoT-piac rohamosan növekszik, a cégnek mindössze egyetlen saját új termékkategóriával, a Nest Protect okosfüstjelzővel sikerült bővítenie palettáját, de annak népszerűsége jelentősen elmaradt a várakozásoktól.

A vállalat a későbbiekben több felvásárlással is próbálkozott, bekebelezte a Dropcamet, illetve az okosotthonokba szánt központi egységet fejlesztő Revolvot is - utóbbi termékét aztán néhány hónapja botrányos körülmények között nyugdíjazta, ami szintén nem használt a cég hírnevének. A 2014 óta a Google, illetve mára az Alphabet tulajdonában lévő Nestet Fadell a következő két évre kidolgozott ütemtervvel hagyja ott - igaz nem teljesen, a későbbiekben a leköszönő vezető külső tanácsadóként segíti majd a munkát.

Fadell helyét a vezérigazgatói székben Marwan Fawaz veszi át, aki többek között a Motorola Home élén is dolgozott (ugyancsak a Google kötelékében), igaz ott még nem az okosotthon-kiegészítők, sokkal inkább a modemek és set-top boxok voltak fókuszban. A Google mindenesetre kifejezetten bizakodó az új vezető kapcsán, aki a kezdeti időszakban Fadell-lel egyeztetve, több lépcsőben veszi át a kormánykereket.

A volt vezető távozását bejelentő blogposztjában kiállt a Nesttel kapcsolatos döntései mellett, azt viszont egyelőre nem tudni, Fawaz mennyire osztja Fadell vízióját a cég rövidtávú jövőjével, illetve fentebb említett, következő két évre vonatkozó stratégiával kapcsolatban. Noha a cég háza táján eddig hallgattak róla, Tony Fadell távozása egy ideje eldöntött volt, a vezetőcsere előkészültei már tavaly év végén megkezdődtek. Fadell tehát tanácsadói pozícióban továbbra is megmarad az Alphabetnél, ahol "további iparágakkal" kapcsolatos kezdeményezéseken dolgozik majd.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.