Szerző: Voith Hunor

2016. június 2. 16:36

Milliárdokért vett új lábat a Salesforce

A cég 2,8 milliárdért, jelentős prémiumot fizetve szerzi meg az egyik piacvezető e-kereskedelmi platformszállítót, a Demandware-t. Marc Benioff szerint licitháború tolta ilyen magasra az árat.

Történetének legnagyobb értékű akvizícióját jelentette be a Salesforce: a CRM-piac nagyágyúja 2,8 milliárd dollárért veszi meg a Demandware-t, és ezzel egyszersmind új üzleti lábat is növeszt. Ugyan a befektetők az utóbbi időben a felvásárlási árnál jelentősen kevesebbre értékelnék az e-kereskedelmi platformszolgáltatót (a keddi záróár közel egymilliárd dollárral volt alacsonyabb a Salesforce ajánlatánál), de Marc Benioff Salesforce-vezérigazgató szerint egyszerűen licitháború alakult ki, amely alaposan feltornázta az árat. A tranzakció a tervek szerint július végéig zárul le.

A Salesforce így két legyet is üthet egy csapásra: meglévő szolgáltatásportfólióját egy (részben) plusz ügyfélkör felé is könnyebben tudja majd értékesíteni, valamint jelenlegi ügyfeleinek egy olyan új terméket is kínálhat majd, amit azok eddig egy harmadik féltől szereztek be. A Gartner az e-kereskedelmi platformok piaca 2020-ra 8,5 milliárd dollárra fog bővülni, ebből a várakozások alapján a Salesforce-Demandware (a jövőben Salesfoce Commerce Cloud) jelentős szelet tud majd kihasítani.

A Demandware 2012-ben lépett tőzsdére, és részvényeinek értéke tavaly nyáron pont a Salesforce ajánlatának szintjén volt, de aztán idén februárra egészen 28 dollárig esett vissza, ahogy a cég önerőből a vártnál lassabb ütemű növekedést produkált és mérlegét nem sikerült pozitívba fordítania. A vállalat 2016-ra 300 millió dollár körüli forgalmat és 50 millió dollár körüli veszteséget vár, a Salesforce-szal a háta mögött viszont a következő néhány évben jelentősen meglódulhat majd a szekér.

Egységben az erő

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A Salesforce-nak kulcsfontosságú lesz a Demandware sikeres integrálása valamint a meglévő és új ügyfélkör felé történő megfelelő kommunikáció. A felvásárlásban hatalmas lehetőségek vannak, de a kudarc is nagy lehet, ha a lehetséges vásárlókat nem sikerül meggyőzni arról, hogy a tulajdonosváltással üzleti és műszaki szempontból is jól járnak. A teljes vertikális portfólióval felfegyverkezve a Salesforce immár az Oracle-lel is sikerrel veheti majd fel a versenyt olyan esetekben, amikor a vevők mindent egy kézből szeretnének beszerezni – ezekben a szituációkban az Oracle hagyományosan nagyon jól szokott szerepelni a kombinált CRM, marketing és e-kereskedelmi tendereken.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.