Szerző: Hlács Ferenc

2016. június 1. 15:29

Magyarok fejlesztik a legokosabb GoPro-stabilizátort

A Kickstarteren kitűzött célösszeg több mint dupláját söpörte be a magyar fejlesztésű, távirányítható GoPro-stabilizátor, a Sybrillo. A vízálló eszköz okostelefonról vezérelhető, és akár VR-szemüveggel is használható, jövő tavasszal érkezhet.

Újabb magyar startup próbál szerencsét a Kickstarteren - igaz a Sybrillo okos GoPro-stabilizátornak már nem kell sok mindent a szerencsére bíznia, a projekt ugyanis nyolc nappal a határidő előtt a közösségi finanszírozási oldalon kitűzött, 50 ezer dolláros célösszegnek több mint dupláját érte el, jelenleg közel 114 ezer dollárnál jár.

A "legokosabb" GoPro kiegészítőként hirdetett eszköz egy speciális kameratartó, amely magához a sportkamerához hasonlóan önálló markolathoz, sisakhoz, kerékpárkormányhoz vagy számos más eszközhöz rögzíthető. A készülék amellett, hogy motorjaival három tengely mentén stabilizálja a felvételeket, a hozzá tartozó okostelefonos alkalmazással távvezérelhető is, sőt akár előre programozott mozdulatsorok is megadhatók az appon keresztül. A Sybrillo mindegyik tengelye körül 360 fokban képes mozgatni a ráerősített GoPrót, segítségével tetszőleges hosszúságú mozgásminták állíthatók be, akár folyamatosan forgó kamerával.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A készülékhez tartozó alkalmazásában több, előre beállított mozdulatsor is található, valamint mozgó timelapse felvételek is készíthetők vele. A szoftverrel továbbá gömbfelvételek is rögzíthetők, amelyek utólagos szerkesztésére is lehetőség van, sőt akár VR szemüvegben is megtekinthetők. Ahogy ugyanis az elmúlt néhány hónapban szinte bármilyen, az IT témákat akár távolról érintő bejelentés esetében, természetesen a Sybrillónál sem maradhatott ki a VR-fókusz, a trendet a magyar fejlesztők is igyekeznek meglovagolni: az eszközzel ennek megfelelően lehetőség van élő képet streamelni az okostelefonos VR szemüvegekre, miközben követi a felhasználó fejmozgását, így egy Google Cardboarddal felfegyverkezve közvetlenül a Sybrillóra tett kamera szemével nézhetünk körbe.

Az eszköz minden létező GoPro kiegészítővel és kamerával is kompatibilis, a mellkashámoktól a szelfibotokon át a tapadókorongos állványokig, illetve miután sportkamera-kiegészítőről van szó, vízálló is, nem csak a ráfröccsenő folyadékkal bírkózik meg, de víz alá merítve egy méter mélységig akár fél órát is kibír. A 300 grammos eszközben egy cserélhető lítium-polimer akkumulátor található, amely háromórás üzemidőt biztosít. Az eszköz 230 dollárért vásárolható meg, aki az utolsó héten megtámogatná a Sybrillo kampányát, még megteheti. A fejlesztők az a termék ötven első bétatesztelőjének 2016 végén tervezik eljuttatni a terméket, a végleges verziók kiküldését pedig jövő tavasszal kezdik meg.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról