Szerző: Voith Hunor

2016. május 5. 18:00

Ismertette a SharePoint idei menetrendjét a Microsoft

Érkeznek az új mobilappok és számos új funkció is. A SharePoint-OneDrive integráció is elkezdődik, de a régóta várt igazi megoldás a korábbi ígéretnek megfelelően csak év végére fog elkészülni.

A Microsoft márciusban jelentette be, hogy a SharePoint Server 2016 elérte az RTM (release to manufacture) státuszt, az új kiadás pedig mostantól általánosan elérhető (GA) – azaz lényegében piacra került a végleges kiadás, bár ezen jelző használata a ma jellemző folyamatos frissítés mellett egyre kevésbé állja meg a helyét.

A SharePoint Online és a szoftver on-premise változata között a jövőben továbbra is lesz funkcionalitásbeli különbség, de a Microsoft ígérete szerint a Server 2016 a jövő évtől úgynevezett funkciócsomagok (feature packs) formájában fogja megkapni a nem online-exkluzív fejlesztéseket – a jövőtállóság kihasználásához viszont élő frissítési garancia is szükséges lesz.

A redmondi vállalat a SharePoint idénre tervezett fejlesztési menetrendjét is ismertette. Eszerint ebben a negyedévben megjelennek majd olyan fontos és hiánypótló funkciók, mint a OneDrive-ból SharePointba másolás lehetősége, a SharePoint Online-ban tárolt dokumentumok elérhetősége a mobilos OneDrive alkalmazásból és "intelligens", a SharePointot is magába foglaló keresés a OneDrive-ban és a modernizált listanézet.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Új mobilappok is érkeznek, első körben (még ebben a negyedévben) az iOS-es SharePoint és az UWP-s OneDrive app, valamikor az év második felében pedig az androidos és Windows Mobile-os SharePoint is elérhető lesz. Az, hogy a mobil windowsos alkalmazás egy vállalati fókuszú terméknél nem kerül be az első körbe megint csak alátámasztja a Microsoft azon kijelentését, mely szerint idén a mobilos Windows nem igazán lesz fókuszban.

A második hullámban az előbb említett androidos és windowsos alkalmazások mellett végre megérkezik majd a várva-várt, "normális" OneDrive for Business-SharePoint integráció, a mobilos hozzáférés az on-premise SharePoint dokumentumkönyvtárakban tárolt állományokhoz, valamint a dokumentumok használati statisztikáját megmutató OneDrive funkció.

A Microsoft a SharePoint Frameworköt is bejelentette, melynek segítségével JavaScript-alapú kliensoldali kiegészítéseket lehet írni az on-premise és online SharePointhoz egyaránt – ennek részleteit ezen az oldalon lehet elolvasni.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.