Szerző: Asztalos Olivér

2016. április 27. 12:38

Új all-flash tárolók az IBM-től

Két FlashSystem mellett egy mainframe all-flash tárolót is bejelentett az IBM. A termékek önoptimalizáló technológiák mellett alacsony késleltetést kínálnak.

Három új all-flash tárolót jelentett be az IBM. A kifejezetten az valósidejű analitikai rendszerek mellé fejlesztett termékeket elsősorban a nagy teljesítményű felhő-alapú szolgáltatásokhoz és munkafolyamatokhoz ajánlja az IBM, ahol kiemelten fontos a minél alacsonyabb válaszidő. A termékek önoptimalizáló technológiák mellett mindössze 250 mikroszekundumos késleltetéssel rendelkeznek.

Az új all-flash tárolók az intelligens tárolási automatizmusnak hála rugalmasan üzemeltethetőek, a saját márkás rendszereken túl akár 300 nem IBM kötetre is átmozgathatóak az adatok. Emellett az automatikus tiering is támogatott, mely a hozzáférés gyakoriságának megfelelően optimalizálja adatok elhelyezését az egyes kötetek között. Ezt a technológiát az IBM saját felhős üzletágának közreműködésével fejlesztette.

A bejelentés összesen három tárolót tartalmaz, a FlashSystem A9000 és A9000R mellett az all-flash DS8888 mainframe is az újdonságok között van. Az A9000-et nagy párhuzamosságú tárolónak titulálja az IBM, amit nagyvállalati hyperscale, illetve felhős adatközponti felhasználáshoz ajánl. A termék egy nagy párhuzamosságú scale-out grid architektúrára épül, ami amellett, hogy csökkenti a menedzseléshez szükséges időt, a rendszer későbbi bővítést is nagyban megkönnyíti.

FlashCore technológia és a Spectrum Accelerate szoftver kombinációjával a tároló képes automatikusan, a hozzáadott extra tárhelynek megfelelően finomhangolni a rendszert. Emellett a tárhely optimalizáció is megoldott, a deduplikáció és a valós idejű tömörítés is támogatott, az IBM szerint ráadásul mindez konstans alacsony késleltetéssel működik.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az A9000 már az IBM új Hyper-Scale Manager alkalmazásával érkezik, amit a leegyszerűsített, akár több mint 100 egység menedzselésére képes felület mellett kifejezetten a streamline adatmozgatáshoz igazítottak. A szoftver emellett a Hyper-Scale Mobilityt is támogatja, mellyel az adatok leállítás nélkül migrálhatók az egyes kötetek között.

A nagytestvér FlashSystem A9000R-t az A9000 összes előnyével rendelkezik, miközben kivitelét tekintve már rack-alapú. Ezt a modellt kifejezetten a felhőszolgáltatóknak javasolja az IBM, olyan nagyvállalatoknak, ahol a több ügyfeles biztonság mellett kritérium a natív QoS, miközben a petabájt feletti bővíthetőség is fontos. A gyártó a két rendszer költségeit alacsonynak titulálja, a FlashSystem tárolókra 1,5 dollár/GB árat adott meg.

A két FlashSystem mellett egy harmadik tárolót is mutatott az IBM, az all-flash mainframe-es DS8888-at még tavaly októberben jelentette be a cég. A z Systems és Power Systems nagyvállalati rendszereihez készítette a vállalat. A FlashSystem tárolókat már szállítja az IBM, a DS8888 pedig júniustól érhető majd el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról