:

Szerző: Vörös Péter

2000. október 3. 01:14

A Nortel 1,4 milliárd $-os megrendeléshez jutott a Cable & Wireless-től

A kanadai Nortel Networks, a világ legnagyobb üvegszál-berendezés gyártója 1,4 milliárd $-os szerződést kötött a brit Cable & Wireless telefonhálózatának felújítására. A 10-éves megállapodás arról szól, hogy a második számú brit telefontársaság globális hálózatát átállítják az ún. voice-over-Internet-protocol-ra (VoIP). A Nortel szerint jelen pillanatban ez a legnagyobb ilyen migráció, amelynek végeredményenként az összes forgalom (telefonhívások, Internet tartalom, videó) egyetlen hálózaton zajlik majd.

Az egyezmény szerint a Cable & Wireless feladata lesz az ügyfélkapcsolatok területe, míg a Nortel fogja tervezni, implementálni, kezelni és működtetni a hálózatot. Az új technológia révén a Cable & Wireless a jelenlegi átviteli költségeit negyedére fogja tudni csökkenteni - ezenkívül olyan szolgáltatásokat is fog tudni nyújtani a brit cég, mint az ún. egyesített üzenetküldés (unified messaging), amely azt jelenti, hogy a felhasználók számítógépekről hangüzeneteket küldhetnek/kaphatnak valamint e-mail-ezni is lehet majd telefonon keresztül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.