Szerző: Vörös Péter

2000. október 3. 00:37

Az Infineon megveszi az Ardent Technologies-t

Az Infineon Technologies, Németország legnagyobb félvezetőgyártója megállapodott az amerikai chipgyártó Ardent Technologies-zel az utóbbi cég felvásárlásáról 42 millió $-ért, részvényekben fizetve. Az Infineon az akvizícióval a Internetes részlegét kívánja bővíteni: az Ardent olyan félvezető termékeket gyárt, amelyeket kisvállalatokon belül működő Internetes hálózatokban használnak - az Ardent technológiája az ilyen összeköttetések sebességét növelik.

Elemzők szerint az Infineon szeretne nyitni az alaptevékenységnek számító DRAM chip-ek gyártásától, mivel ez utóbbi piac nagyon ciklikus jellegű. Az Infineon semmilyen forgalom ill. nyereség adatot nem tett közzé a kaliforniai Ardent-ről. A IC Insight piackutató cég szerint az első félévi eredmények alapján az Infineon a világ 10. legnagyobb félvezetőgyártója, 3,24 milliárd $-os forgalommal, szemben a világelső Intel által elért 11 milliárd $-ral.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról