Szerző: Vörös Péter

2000. október 3. 00:37

Az Infineon megveszi az Ardent Technologies-t

Az Infineon Technologies, Németország legnagyobb félvezetőgyártója megállapodott az amerikai chipgyártó Ardent Technologies-zel az utóbbi cég felvásárlásáról 42 millió $-ért, részvényekben fizetve. Az Infineon az akvizícióval a Internetes részlegét kívánja bővíteni: az Ardent olyan félvezető termékeket gyárt, amelyeket kisvállalatokon belül működő Internetes hálózatokban használnak - az Ardent technológiája az ilyen összeköttetések sebességét növelik.

Elemzők szerint az Infineon szeretne nyitni az alaptevékenységnek számító DRAM chip-ek gyártásától, mivel ez utóbbi piac nagyon ciklikus jellegű. Az Infineon semmilyen forgalom ill. nyereség adatot nem tett közzé a kaliforniai Ardent-ről. A IC Insight piackutató cég szerint az első félévi eredmények alapján az Infineon a világ 10. legnagyobb félvezetőgyártója, 3,24 milliárd $-os forgalommal, szemben a világelső Intel által elért 11 milliárd $-ral.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról