Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Kipróbálható a havidíjas Outlook.com Premium

Voith Hunor, 2016. április 06. 11:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egyelőre még csak meghívásos alapon, de kipróbálható a Microsoft fizetős Outlook.com szolgáltatása, az Outlook.com Premium. Az első évet ingyen adja a vállalat, azt követően havonta 4 dollárt kérne az extra funkciókért.

hirdetés

A felújított Outlook.com februári élesítésekor már kiszivárgott, hogy a Microsoft egy fizetős változatot is tervez a szolgáltatásból. A szolgáltatás most meghívásos alapon, a vállalat szerint egy szűk körnek fenntartott tesztprogram keretében ki is próbálható, jelentkezni itt lehet. Az Outlook.com Premium a jelenlegi tervek szerint havi 4 dollárba fog kerülni, de az első év ingyenes.

A Microsoft egyelőre nagyon kevés részletet osztott meg az új szolgáltatásról. A prémium Outlook.com legnagyobb vonzerejének az egyedi domének használati lehetősége tűnik, amit a cég két éve szüntetett meg az otthoni felhasználókat célzó kínálatában (bár Office 365 Home előfizetést van lehetőség egyedi email címmel kérni). A honlap szerint legfeljebb öt személyre szabott email címet lehet használni, de arról nincs hivatalos információ, hogy a Microsoft tervez-e doménregisztrációt is kínálni a szolgáltatás keretében, vagy azt a felhasználóknak harmadik félnél maguknak kell intézni.

Mindenesetre a terméktámogatási oldal szerint a Microsoft a GoDaddy doménregisztrátorral egyezett meg, és az a partnercég fogja biztosítani az ügyfelek által kért domént a személyre szabott email címekhez. A leírás alapján a Microsoft fizeti az első év költségét, de azt követően a felhasználóknak direktben kell intéznie a doménekkel kapcsolatos ügyeket a GoDaddyvel (vagy egyéb doménregisztrátorokkal). Ebből következik, hogy az éves Outlook.com Premium előfizetés megújításával az egyedi domén fenntartására vonatkozó szerződés nem újul meg automatikusan. Az egyedi doméneket az Outlook.com Domain Dashboardján lehet menedzselni.

Szintén a terméktámogatási oldalon található információ szerint az Outlook.com Premiumot a fent említett, egyedi email címes Office 365 Home kiegészítéseként is lehet használni. Így további négy személyre szabott email címet lehet hozzáadni a fiókhoz, de a domén ezek esetében ugyanaz lesz, mint amihez a "fő" email cím is kapcsolódik.

Az új szolgáltatás reklámmentességet is ígér, továbbá hatékony naptár-, névjegyzék- és dokumentummegosztást az azonos domént használó email címeket használók között. Jó kérdés, hogy ha a Microsoft a tesztperiódus visszajelzései alapján úgy dönt, hogy széles körben is elindítja a szolgáltatást, vajon a már meglévő reklámmentes Outlook.com előfizetést vajon megtartja-e kínálatában. Ez most évi 20 dollárba kerül, és a hirdetésmentes felület mellett műszaki támogatást kínál, és a benne foglalt email cím szavatossága (aktív előfizetés mellett persze) hosszú inaktivitás esetében sem jár le.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!