Szerző: Koi Tamás

2016. március 31. 09:24

A Telekom is eltörli a roaming felárat - az üzleti előfizetőknél

Holnaptól roaming felár nélkül is használhatják mobiltelefonjaikat a Telekom üzleti előfizetői az EU-n belül, amennyiben előfizetnek a szolgáltató új Next tarifáinak egyikére. A cég új díjcsomagjai lényegében a Vodafone egy éve bevezetett Red EU tarifáit másolják.

Április elsejével a Magyar Telekom is bevezeti a kínálatába az Európai Unió tagországain belüli barangoláshoz optimalizált tarifáit. Az egyelőre csak üzleti ügyfelek számára elérhető Next Business Comfort díjcsomagok roaming felár nélkül teszik lehetővé a telefonálást bármilyen EU-tagországból hazai, vagy az adott országon belüli irányba, illetve ezek az ügyfelek külföldön is a belföldi adatkeretüket használhatják. A Vodafone-nak éppen egy éve született meg szinte pontosan ugyanez a megoldása Business Red EU néven.

A Telekom új üzleti tarifacsaládja, a Next Business Comfort tagjai közül kettő, az S és az M jelzésű kínál korlátlan beszélgetést minden irányba belföldön, illetve az EU-n belül magyarországi hálózatokba, és a tartózkodási ország hálózataiba. Ebből a szempontból - a Vodafone tarifáihoz hasonlóan - lényeges különbség a hatóságilag szabályozott roaming tarifákhoz képest, hogy ott minden EU-s hívásirányba egységes a díjszabás.

A Next Business Comfort M és S tarifák egyaránt 500 MB-ot biztosít belföldön, valamint az EU-n belül barangoláskor, előbbi minden irányba korlátlan beszélgetést biztosít, utóbbi a Telekom hálózatán belül nyújt korlátlanságot, egyéb irányba (EU-n belül is) havi 150 perc lebeszélhetőséget tartalmaz. Az olcsóbbik tarifa havi díja bruttó 8496 forint, a drágább bruttó 13957 forintba kerül, 2-3, valamint 4 előfizetés egyidejű vásárlásával ez az összeg valamelyest lejjebb szorítható. A Telekom áprilistól a fentiek mellett a Next Business Comfort 150 tarifát kínálja azon üzleti ügyfelei számára, akik havonta kisebb összeget szánnának csupán mobilelőfizetésre.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A magyar mobilszolgáltatók közül elsőként a Vodafone Magyarország rukkolt elő hasonló, az EU-n belül is korlátlanságot biztosító tarifákkal. A Business Red EU Basic és Standard tarifa bruttó 11240 forintért és bruttó 15240 forintért biztosít korlátlan beszélgetést, valamint 500 MB és 4 GB adatot belföldön és az EU-n belül egyaránt, a Business Red EU Premium pedig bruttó 19990 forintért 10 GB adatforgalmat, valamint nem csak korlátlan roaming, hanem korlátlan nemzetközi hívást is kínál.

A Telekom egyelőre nem jelentett be hasonló, roaming környezetben is kedvező feltételekkel igénybe vehető lakossági tarifákat, a szolgáltató által kiadott közleményben ezzel kapcsolatban mindössze annyi szerepel, hogy a "jelenlegi ajánlat a csökkenő roaming díjak irányába haladó lépések egy újabb állomása, amelyet továbbiak követhetnek majd, nemcsak az üzleti ügyfelek számára".

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.