Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
8 x 3 óra mélyvíz a HWSW mobile! második napján: Kotlin, Android, React Native, UX és analitika, Azure IoT Edge + fintech élesben

Elérhetők az Office 365 Connectors moduljai

Hlács Ferenc, 2016. március 29. 16:00

A Twittert, Trellót, Githubot és több más szolgáltatást is integrálna a Microsoft a napokban induló Office 365 Connectors segítségével. A megoldással a cég felhasználói a külső szolgáltatások funkcióit az Office 365 Groups elhagyása nélkül vehetik igénybe.

hirdetés

Megkezdte Office 365 Connectors megoldásának többlépcsős élesítését a Microsoft. Az előzetes verzióban már tavaly ősz óta létező Connectors a vállalat egyéb szolgáltatásai mellett harmadik féltől származó termékek használatához is saját felületén tartaná felhasználóit.

Az újonnan bevezetett lehetőség az Office 365 Groups részeként használható, annak megosztott fiókjában teszi elérhetővé különböző külső szolgáltatások integrációját, mint a Twitter, GitHub, Trello, RSS, MailChimp vagy akár a BuildKite-hoz hasonló fejlesztői eszközök. A fiókhoz kapcsolt "konnektorokat" annak minden felhasználója látja és használhatja. Ha például egy csoport az adott vállalat legújabb termékeivel kapcsolatos híreket szeretné követni, azt a Bing News konnektor hozzáadásával, illetve a megfelelő paraméterek szerinti beállításával megteheti, ezután az adott csapat minden tagja értesül a megjelenésekről.

A különböző konnektorok üzenetei kártyákon jelennek meg és a webes, illetve asztali windowsos Outlook, sőt az androidos, iOS-es és Windows Phone-os Groups alkalmazások felületén is. Hozzáadásukra vagy eltávolításukra viszont csak webes Outlookból van lehetőség. Konnektorokat bármelyik tag kapcsolhat a csoporthoz, de azok beállításainak módosítására csak az adott modult eredetileg a fiókhoz rendelő felhasználónak van lehetősége.

A különböző szolgáltatásokhoz tartozó konnektorok beállítása egyelőre messze nem egységes, némelyik az Office 365 Groups felületén kezelhető, másoknál a szolgáltatás eredeti weboldalára kell ellátogatni annak konfigurálásához. A beállítás pontos menetéről minden modulhoz külön leírás tartozik. A konnektorokkal a Groups fiókokhoz jelenleg ötven szolgáltatás kapcsolható, a lista a Microsoft szerint folyamatosan bővülni fog.

A Connectors funkció kezelését a vállalat itt taglalja részletesen, annak igénybevételéhez egy Office 365 Groups fiókra van szükség (ez munkahelyi vagy oktatási Offie 365 csomagot feltételez). A több lépcsőben kiadott szolgáltatás egyelőre csak a Microsoft "belső körébe" tartozó First Release felhasználóknak érhető el, rövidesen azonban általánosan igénybe vehető lesz.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Kotlin alapok Androidhoz, Android refaktorálás, React Native gyorsítósáv, UX és analitika, Azure IoT Edge, fintech élesben: alkalmazásfejlesztés banki aggregátor API-ra, itthon először!