Szerző: Voith Hunor

2016. március 3. 09:31

Chiptervezőt és felhős menedzsmentplatformot vett a Cisco

Rövid időn belül két újabb felvásárlást is bejelentett a vállalat, összesen 580 millió dollár értékben. A hálózati lapkákat fejlesztő Leaba alig kétéves volt, a 45 fős csapat 320 milliót ért meg a Ciscónak.

Teljes gőzzel robog előre a Cisco akvizíciós gépezete. Miután a cég néhány hete közel másfél milliárd dollárért megszerezte a Jasper Technologiest és arra építve létrehozott egy szoftverfókuszú IoT üzletágat, most rövid időn belül két újabb felvásárlást jelentett be. A CliQr a vállalat hibrid felhős, adatközponti törekvéseit egészíti ki, a Leaba pedig egyik fő tevékenységéhez, a hálózati eszközökhöz biztosít további muníciót.

A Cisco akvizíciókra alapozott növekedési stratégájára vonatkozóan álljon itt néhány szám: Chuck Robbins tavaly augusztusi hivatalba lépése óta a Leaba a kilencedik felvásárlás, összességében pedig a 196. a cég fennállása óta.  A Cisco bevett taktikája, hogy egyes, korai stádiumban levő, belsősként induló fejlesztéseket inkubációs céllal és komoly anyagi támogatással rendre kiszervez – majd siker esetén visszavásárol. Így a fejlesztőket személyesen érdekeltté teszi a projektben, a fejlesztést pedig kiszabadítja a bürokrácia nyomása alól.

A CliQrnek korai befektetője is volt a Cisco, és a kisebb cég szinte összes viszonteladói és rendszerintegrátor partnere egyben Ciscóval is együtt dolgozik. A CliQr központosított hibridfelhő-menedzsere szolgáltatásként és helyben futtatható változatban is elérhető, és a jövőben a One Cloud Enterprise Suite részeként fog tovább élni. A legnagyobb előnye, hogy minden fontosabb publikus felhőszolgáltatással képes együttműködni, így kiváló kiegészítés a Cisco InterCloudja mellé, ami pont a különböző felhők összedrótozásáról szól. A tranzakció a tervek szerint áprilisban fog lezárulni, a CliQr mintegy száz alkalmazottja a Ciscónál fogja folytatni munkáját.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A két akvizíció közül talán a Leaba az érdekesebb, egyrészt mert a cég nagyon fiatal, alig kétéves, másrészt pedig chiptervezői kompetenciát visz a Ciscóba, így a manapság kevesebb figyelmet kapó hardveres oldalt erősíti. A Leaba alapítóinak nem ez az első sikeres exitjük, korábban a Dune Networksöt adták el a Broadcomnak 200 millió dollárért – a Cisco most 12. alkalommal vásárolt az informatikai vállalkozásokat erősen támogató Izraelben.

A Reuters információja szerint a cégnek még nincs terméke, a Cisco "stratégiai érdekből" elsősorban a tapasztalt fejlesztőgárdáért és a készülőben levő megoldásokért csapott le a Leabára. Ezek a jövőben a Cisco switch-eit és routereit fogják gazdagítani, ahogy a 45 fős gárda is.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 17:51

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.