Szerző: Vörös Péter

2000. október 2. 01:24

A Net Perceptions részvényei 62%-kal zuhantak le, miután a cég borúlátó profit figyelmeztetést tett közzé

A pénteki negatív csúcsot tehát nem az Apple tartja: az online ill. hagyományos értékesítést elősegítő szoftvereket gyártó Net Perceptions részvényei pénteken 7,78$-ral (62%-kal) 4,72$-ra estek vissza. Az ok mostanság nem ritka: csütörtökön, a tőzsdei zárás után jelentette be a cég, hogy az általuk ill. az elemzők által vártnál valószínűleg nagyobb veszteséggel zárja a harmadik negyedévet. A gondot az amerikai ill. európai hagyományos boltok és az amerikai online kiskereskedők rendeléseinek csökkenése okozza. Az euró értékének gyengülése a dollárral szemben szintén nem segített a helyzeten.

A Net Perceptions-t 1999. áprilisában vezették be a tőzsdére 14$-os árfolyamon, a jelenlegi szint negatív rekord a cég rövid történetében. A cég európai vevői közé tartozik a Tesco Plc és a J. Sainsbury Plc, míg az USA-ban többek között a J.C. Penney, a Kmart és a Walgreen. A Minneapolis-i központú cég várható harmadik negyedéves forgalma 6-9 millió $ lesz, ami jelentősen alacsonyabb, mint a cég ill. az elemzők által várt 13,9 millió $-nál és a második negyedévben elért 12,4 millió $-nál. A várható veszteség 22-32 cent között várható részvényenként, a korábbi várakozások 13 cent körül voltak.

A Bloomberg USA e-kereskedelmi termék indexe az idén 63%-ot csökkent, míg a S&P kiskereskedelmi összetett index 21%-kal csökkent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról