Szerző: Voith Hunor

2016. január 12. 17:10

Megszabadul a CloudPlatformtól a Citrix

A vállalat korábban bejelentett átalakításának keretében csökkenti felhős infrastruktúra-menedzsment üzletágát.

Jelentősen csökkenti felhős infrastruktúra-menedzsment portfólióját a Citrix. A lépésre a vállalat nagyszabású átalakítása keretében kerül sor, melynek során a befektetői nyomás alatt álló cég az eddiginél méretgazdaságosabbra és fókuszáltabbra szabja magát. A most bejelentett döntés értelmében a Citrix eladja CloudPlatform és CloudPortal Business Manager termékeit az indiai Persistent Systems leányvállalatának, az Accelerite-nek. A vételárról egyik fél sem beszélt (bár a Citrix negyedéves jelentéséből úgyis ki lehet majd következtetni), a tranzakcióra a tervek szerint március végéig kerülhet pont.

Az Accelerite a mintegy nyolcezer fős Persistenten belül 300 főt foglalkoztat, és nagyrészt más nagyvállalatok (például HP Client Automation, Intel Aepona) "levetett" termékeinek felvásárlásával építette ki portfólióját. A cég a felhős infrastruktúra- és végpontmenedzsmentre fókuszál, így ebbe a körbe tökéletesen be tudja illeszteni a Citrixtől megszerzett szoftvereket. A CloudPlatform 2011-ben került be a Citrix kínálatába a 200 millió dollár körül felvásárolt Cloud.com révén, amely a nyílt forrásúvá tett CloudStack felhős infrastruktúra-menedzsment platform kifejlesztője volt.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Az akvizíció azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, egyrészt a nagy publikus felhőszolgáltatások, másrészt pedig az OpenStack miatt. A versenyben a CloudStack marginalizálódott, így a Citrixnek nem állt érdekében többé finanszírozni a fejlesztését. Arról egyelőre nincs információ, hogy az Accelerite a termékeken felül szakembergárdát is vett-e, de az biztos, hogy a Citrix a jövőben disztribútorként továbbra is kínálni és támogatni fogja a CloudPlatformot és a CloudPortal Business Managert, az Accelerite pedig folytatja a hozzájárulást az Apache CloudStack projektjéhez.

Az átszervezés következő áldozata a kollaborációs üzletág lesz, a Citrix önálló, nyilvános részvénytársaságba szervezi ki GoTo szolgáltatásait (GoToAssist, GoToMeeting, GoToMyPC, GoToTraining, GoToWebinar, Grasshopper and OpenVoice). A tranzakcióra a tervek szerint csak 2016 második felében kerülhet pont, a vállalat részvényesei pedig az egyelőre név nélküli, tisztán szoftverszolgáltatásokat nyújtó cégnek is tulajdonosai lesznek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról