Szerző: Hlács Ferenc

2015. december 28. 10:44

Korrigálta a karácsonyi Steam-fiaskót a Valve

Véletlenszerűen más felhasználók adatait dobta fel a karácsonykor bejelentkező játékosoknak a Steam - beleértve a Steam Wallet egyenleget is. A hibát a vállalat rövid leállás után javította.

HIRDETÉS

Rendezte sorait a Steam karácsonyi fiaskója után. A legnagyobb online videojátékbolt különösen rossz időzítéssel, karácsony napján futott bele egy komolyabb hibába: egyes játékosok a szolgáltatásba történő bejelentkezést követően, látszólag véletlenszerűen más felhasználók profiljába, és nem utolsó sorban Steam Wallet online tárcájába pillanthattak bele. A malőrt olyan apróbb bugok egészítették ki, mint a felület beállított nyelvének megváltoztatása, mások pedig a letöltéssel kapcsolatos problémákról számoltak be.

A VentureBeat tapasztalatai szerint a Steam felületén az adott profilhoz kapcsolódó információkat tartalmazó Account Details menüpontra navigálva ismeretlen név és email cím jelent meg, amelyeket egy frissítést követően újabb, ismeretlen személy adatai váltották fel. Noha a véletlenszerűen megjelenített felhasználói adatok között a Steam Walletben tárolt összeg is szerepelt, azzal az online bolt mögött álló cég szerint a játékosoknak nem volt lehetőségük illetéktelen vásárlásra. A Steam közleménye alapján továbbá a bankkártyaadatok és telefonszámok sem váltak láthatóvá a hiba miatt.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A bug nagyjából egy órán át "pusztított", felfedezését követően a vállalat leállította a szolgáltatást és rövid úton javította a hibát, az online áruház azóta újra probléma nélkül üzemel. A cég a GameSpotnak nyilatkozva elmondta, a rendellenességet egy a nap folyamán korábban elvégzett módosítás okozta, mely végül cachelési hibát váltott ki - ez ugyanakkor Valve szerint semmilyen jogosulatlan tevékenységre nem adott lehetőséget a felhasználók számára.

A történtek egészen biztosan nem öregbítik tovább a Steam hírnevét, mely biztonság tekintetében a fentiektől eltekintve is bőven hagy kívánnivalót maga után. A vállalat alig néhány hete szigorított a digitális javak kereskedelmi feltételein, miután saját bevallása szerint havonta mintegy 77 ezer steames felhasználói fiók, illetve azok mozgatható tartalma kerül illetéktelen kezekbe. Mindezek mellett a karácsonyi bug azért is érintheti érzékenyen a céget, mert a kiesés erejéig a felhasználók az online bolt hagyományos ünnepi leárazásaival sem élhettek.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 8. 07:49

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.