Szerző: Hlács Ferenc

2015. november 30. 11:30

Együttműködésre lép a Lenovo és a Razer

A Razerrel karöltve adja ki gamer PC-it a Lenovo jövőre. A számítógépekhez a Razer nem csak a formatervvel, hanem a szoftveres körítéssel is hozzájárul majd - az első közösen készített gépek 2016 elején, a CES-en tűnnek majd fel.

A játékosokat célzó PC-k terén erősít a Lenovo, a legnagyobb PC-gyártó a kifejezetten gamer termékeiről ismert Razerrel lépett együttműködésre. A két vállalat a jövőben közösen ad majd ki a területre szánt számítógépeket: első körben a Lenovo idén ősszel, az IFA kiállításon bemutatott Y szériás gamer PC-i "zöldülnek be", azaz kapják meg a jól ismert Razer dizájnelemeket. A cégpáros várhatóan jövő januárban, a CES-en leplezi le a teljes portfóliót.

A vállalatok együttműködése kapcsán várható termékekről egyelőre keveset tudni, azok mindössze az Y sorozat egyetlen "Razer Edition" változatáról adtak ki képeket - ráadásul utóbbiak sem túl beszédesek, azokon a széria piros fényeit egyszerűen Razer-zöldre cserélték. A két cég szerint ugyanakkor a partnerség jóval többről fog szólni, mint a dizájn-, illetve marketingelemek, a néhány hónapon belül debütáló közös PC-khez ugyanis a Razer szoftverei is párosulnak majd, mint a teljesítmény optimalizálására, a játékmenet rögzítésére vagy épp az akciós online termékek felderítésére szánt Razer Cortex, a Comms chatszoftver vagy a cég perifériáihoz szánt Synapse konfigurációs alkalmazás.

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban?

Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban? Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

Nem meglepő, hogy a kínai óriás egyre inkább nyit a játékosok felé, ugyanis ahogy a cég alelnöke Victor Rios a The Verge-nek nyilatkozva elmondta, növekvő területről van szó az egyébként zsugorodó PC piacon. A Razer ráadásul kiterjedt és nem utolsó sorban hűséges felhasználói bázissal rendelkezik, ami ugyancsak vonzó szempont a Lenovo számára - még úgy is, hogy a játékosok jelentős része jellemzően nem előre összeállított gépet vesz, jellemzően maga állítja össze készülékét.

A Lenovo az együttműködési megállapodás helyett persze egyszerűen fel is vásárolhatta volna a vállalatot, ahogy azt 2006-ban a Dell és az Alienware, valamint a HP és a Voodoo PC esetében is láthattuk. Ugyanakkor ahogy a két említett akvizícióból is kitűnik, a recept korántsem garantál sikert, bár az Alienware-rel a Dell aránylag jól járt, a HP akvizíciója kudarcnak bizonyult.

Noha a Razer nem vonult tőzsdére, a Fortune idén áprilisban egymilliárd dollárra tette a vállalat értékét, 2014-es bevételeit pedig 250-300 millió dollárra becsülte, egy, a magazin által megkérdezett elemző szerint továbbá jelenleg a cég értékesíti játékosoknak szánt egerek és billentyűzetek mintegy egyharmadát. A vállalatnak ráadásul nem ez az első jelentős együttműködési megállapodása, a kínai Tencent mobilszolgáltatóval is partnerségre lépett, hogy annak WeChat alkalmazását integrálja saját fejlesztésű okoskarperecébe.

A Razer és a Lenovo együttműködése egyelőre csak az említett Y sorozatú asztali PC-kre vonatkozik, ugyanakkor nem kizárt, hogy 2016-ban más újdonságokat is láthatunk a két cég zászlója alatt.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.