Szerző: Asztalos Olivér

2015. november 27. 09:30

Ismét nyugdíjazott az AMD

Végéhez ért a GCN előtti AMD GPU-k terméktámogatása. Az összes 2012 előtt megjelent videokártya érintett, ugyanakkor akad néhány fiatalabb OEM termék és APU is, amire hatással van a döntés.

Az AMD kedden tette elérhetővé a Catalyst leváltására hivatott Radeon Software programcsomag első, Crimson Edition jelzésű publikus verzióját. Ezzel párhuzamosan a vállalat bejelentette, hogy a nem GCN-alapú, azaz a VLIW5 és VLIW4 architektúrára épülő GPU-k támogatása végéhez ért, az érintett termékek legacy státuszt kaptak. Emellett ugyanakkor kiadott még egy utolsó csomagot, mely a már említett, megújult felhasználói felülettel rendelkező vezérlőpultot alkalmazza.

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban?

Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban? Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

A döntés a kiskereskedelmi piacra szánt videokártyák közül a HD 5000 és HD 6000 szériát, míg az OEM termékek közül a HD 7000 és 7600 közötti, valamint a 8000 és 8400 közé eső modelleket érinti. A lépés jó néhány APU terméktámogatására is hatással van, így a Llano (3000-es sorozat), Trinity (5000-es széria), és Richland (6000-es sorozat) mellett a Brazos platform tagjai sem kapnak újabb meghajtókat.

Az AMD elmondta, hogy szakembereik az évek során kiaknázták a korábbi architektúrákban lévő fejlesztési potenciált, így már nem éri meg dedikált erőforrást fenntartani a régebbi termékek fejlesztéséhez. Az így felszabadult mérnöki kapacitást a vállalat a GCN-alapú termékekhez készülő szoftvercsomagokra fordítja. Ezzel a fejlesztői munka és a terméktámogatás töredezettsége is csökken, ami jótékony hatással lehet a jövőben megjelenő csomagok minőségére.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.