Szerző: Hlács Ferenc

2015. október 29. 14:02

Hamarosan itt a Nintendo első okostelefonos játéka

Jövő márciusban érkezik a Nintendo első, okostelefonokra szánt terméke. A Miitomo név alatt megjelenő játékot a vállalat tervei szerint a következő év során további négy új cím követi majd.

Hosszú ellenállás után végül idén márciusban megadta magát a Nintendo, az okostelefonok és tabletek elől addig mereven elzárkózó japán vállalat valamivel több mint fél évvel ezelőtt jelentette be, maga is kiad majd játékokat a mobil platformokra. A cég egészen addig szigorúan csak saját hardverein tette elérhetővé címeit.

A vállalat most azt is elárulta, melyik lesz az első, okostelefonon is elérhető játéka: a termék Miitomo névre hallgat és a tervek szerint jövő márciusban válik elérhetővé - az ikonikussá vált olasz vízvezeték szerelőre úgy látszik egy darabig még várniuk kell a rajongóknak. Az új platformok felé történő nyitással a vállalat növelheti az utóbbi években nem túl fényes bevételeit, amelyekre a Wii U leszereplése is alaposan rányomta a bélyegét. A jótékony változás előszele egyébként már nyáron is érezhető volt, mikor a vállalat évek óta először pozitív eredménnyel zárta április-júniusi üzleti negyedévét.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A cég történetében új korszakot nyitó Miitomo egyébként első pillantásra nem is annyira játéknak, inkább egyféle közösségi kommunikációs appnak látszik. A terméket a vállalat elnöke, Tatsumi Kimishima "barátságos párbeszédindítónak" írta le, amelyben a felhasználók Mii névre hallgató avatarjai nem csak utasításra, de maguktól is szóba elegyednek majd egymással. Az alkalmazás ingyenesen letölthető lesz, appon belüli vásárlásokkal kiegészítve. Az okostelefonos Marióra vágyók persze valószínűleg nem egy hasonló szoftverre számítottak a vállalattól, ugyanakkor számukra is van még remény, a cég ugyanis 2017 márciusáig összesen öt cím piacra dobását tervezi.

A vállalat a játékokon túl My Nintendo név alatt egy pontgyűjtős online szolgáltatást is indít majd, amelyet a játékosok a cég konzoljairól és okostelefonjukról vagy táblagépükről is elérhetnek. A szolgáltatásban a játékvásárlások és az egyes címekben elért eredmények is pontokat érnek majd.

A Nintendo, az elmúlt idők konzolos kudarcai után igyekszik a szellemi tulajdonaiból származó profitot maximalizálni, így a későbbiekben valószínűleg az említett Marióhoz vagy az ugyancsak népszerű Zeldához hasonló nevek is feltűnnek majd a mobilos felhozatalban. A játékfejlesztést egyébként a vállalat nem teljes egészében maga végzi, ezen a területen az ugyancsak japán DeNA fejlesztőcéggel lépett együttműködésre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról