Szerző: Gálffy Csaba

2015. október 26. 18:04

2016-ig nem kap kiegészítőket a Microsoft Edge

Valószínűleg még nincs kész a kiterjesztésekhez szükséges biztonságos sandbox technológia - vonhatjuk le a következtetést a Microsoft bejelentéséből.

Egész biztosan nem kap még idén kiterjesztéseket az Edge böngésző. A Microsoft új böngészője jelenleg viszonylag fapados, a Chrome-tól és a Firefoxtól eltérően egyelőre semmilyen kiegészítőt nem támogat, amellyel a böngésző alap funkcionalitása bővíthető lenne - és ez 2016-ig így is marad a friss információk szerint.

A tömör bejelentés szerint a kiterjesztések támogatása magas prioritású projekt, ennek megvalósításáról egyáltalán nem tett le a Microsoft. "Aktívan dolgozunk egy biztonságos kiterjesztés-modell fejlesztésén, hogy a felhasználóink számára a legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb böngészőt nyújthassuk" - áll a közleményben. A cég ígérete szerint a kiterjesztések 2016-ban, egy Windows 10 frissítéssel érkeznek majd.

A kiterjesztések révén a felhasználók testreszabhatják a böngészőket és olyan egyedi funkciókkal ruházhatják fel, amelyet a böngésző fejlesztője nem tart széles körben szükségesnek. A Firefox legnépszerűbb kiterjesztése például az Adblock Plus, ezt követi a Video DownloadHelper és a fejlesztőknek szóló Firebug. Igen, impliciten ez azt is jelenti, hogy az Edge jelenleg nem támogat reklámblokkolást.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az Edge böngésző megjelenését hatalmas várakozás előzte meg, nem véletlenül: a Microsoft az Edge-zsel kidobta az Internet Explorer elavult darabjait és a legmodernebb részeket megtartva egészen új böngészőt alkotott. Az Edge tényleg roppant gyors és minimalista böngésző lett, ennek hátulütője viszont, hogy sok olyan funkciót nem támogat egyelőre, amit az átlagos felhasználók ma már elvárnak.

A Microsoft által nyáron közzétett fejlesztési terv egyébként a kiterjesztések mellett több más funkciót is említett. Ezek között a szorosabb Cortana-integráció, az Object RTC támogatása, az FPS-játékokhoz szükséges Pointer Lock, illetve az UWP-s alkalmazásokkal való együttműködés. Ezek várhatóan szintén a következő hónapokban jönnek majd sorozatban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról