Szerző: Hlács Ferenc

2015. október 19. 11:45

Csak email címért cserébe ad drivert az Nvidia decembertől

Regisztrációhoz köti a Game Ready Driverek letöltését az Nvidia december közepétől. A kifejezetten az új játékokhoz tartozó optimalizációkat tartalmazó illesztőprogramok hamarosan csak a GeForce Experience szoftveren keresztül lesznek elérhetők.

Hamarosan csak a regisztrált felhasználók juthatnak hozzá az Nvidia legfrissebb Game Ready Drivereihez. A kifejezetten az új, népszerű játékokhoz szánt optimalizációkat tartalmazó driverek a vállalat tervei szerint idén december közepétől eltűnnek az Nvidia weboldaláról, és csak a GFE (GeForce Experience) szoftveren keresztül lesznek elérhetők - a felhasználói fiókkal rendelkező Nvidia GPU-tulajdonosok számára.

A vállalat szerint a felhasználók túlnyomó többsége, mintegy 90 százaléka már most is a GFE segítségével frissíti a videokártyákhoz tartozó drivereket - a program ugyanakkor jelenleg nem igényel bejelentkezést. A decembertől kötelezővé váló regisztráció valószínűleg nem lesz túl népszerű a felhasználók körében, hiszen ahhoz email címüket is meg kell majd adniuk. A gyártó szokásos negyedéves driverfrissítéseit azért továbbra is megtartja majd: a csomagok mindenféle személyes információ megadása nélkül, a szokott módon lesznek letölthetők a vállalat weboldaláról, illetve a Windows Update-en érkező verziók is megmaradnak. Ezek tartalma ugyanakkor kimerül majd a biztonsági javításokban, bugfixekben és az új funkciók bevezetésében - a kifejezetten játékokhoz szánt finomításokhoz azonban már csak az email címek ellenében lesznek hozzáférhetők.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Game Ready Driverek kulcsszerepet játszanak az AMD-vel folytatott versenyben: a gyártó gyakorlatilag az utóbbi két évben megjelent minden nagyobb cím mellé kiadott egy optimalizációkkal megtűzdelt frissítést, hogy a felhasználók valamivel feljebb tornázhassák az egy másodpercre jutó képkockaszámot játék közben.

A cég a PCWorld szerint az új megoldással kifejezetten a "kemény maghoz" tartozó játékosokat veszi célba, akik a lehető leghamarabb lecsapnak az új címekre, mondván, azok a felhasználók akik csak alkalmanként játszanak PC-jüket elsősorban azonban más célra használják, amúgy sem akarnak a Game Ready Driverekkel bajlódni. Noha a szóban forgó illesztőprogramok eltűnése a vállalat weboldaláról valószínűleg nem sokakat ráz majd meg (különösen a fentebb említett 90 százalék fölötti GFE-használat fényében), a kötelező regisztráció valamelyest mindenki életét nehezebbé teszi majd.

A szoftver mindenesetre kellemesebb újításokat is hoz: az Nvidia az egyes játékokhoz való korai hozzáféréshez szükséges kódok szétosztását, illetve a hardveres nyereményjátékokat is a GFE felületére vinné át, sőt a cég tervei szerint hamarosan PC-s játékokkal kapcsolatos hírek is megjelenhetnek az alkalmazásban.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.

METAVERSE

0

Átalakítja a Meta a Reality Labs-t

2024. június 19. 12:00

Két fő egységre osztotta a Meta a virtuálisvalóság-fejlesztésekkel foglalkozó Reality Labs-t, ami elbocsátásokat is hoz magával.