:

Szerző: Hlács Ferenc

2015. október 19. 11:45

Csak email címért cserébe ad drivert az Nvidia decembertől

Regisztrációhoz köti a Game Ready Driverek letöltését az Nvidia december közepétől. A kifejezetten az új játékokhoz tartozó optimalizációkat tartalmazó illesztőprogramok hamarosan csak a GeForce Experience szoftveren keresztül lesznek elérhetők.

Hamarosan csak a regisztrált felhasználók juthatnak hozzá az Nvidia legfrissebb Game Ready Drivereihez. A kifejezetten az új, népszerű játékokhoz szánt optimalizációkat tartalmazó driverek a vállalat tervei szerint idén december közepétől eltűnnek az Nvidia weboldaláról, és csak a GFE (GeForce Experience) szoftveren keresztül lesznek elérhetők - a felhasználói fiókkal rendelkező Nvidia GPU-tulajdonosok számára.

A vállalat szerint a felhasználók túlnyomó többsége, mintegy 90 százaléka már most is a GFE segítségével frissíti a videokártyákhoz tartozó drivereket - a program ugyanakkor jelenleg nem igényel bejelentkezést. A decembertől kötelezővé váló regisztráció valószínűleg nem lesz túl népszerű a felhasználók körében, hiszen ahhoz email címüket is meg kell majd adniuk. A gyártó szokásos negyedéves driverfrissítéseit azért továbbra is megtartja majd: a csomagok mindenféle személyes információ megadása nélkül, a szokott módon lesznek letölthetők a vállalat weboldaláról, illetve a Windows Update-en érkező verziók is megmaradnak. Ezek tartalma ugyanakkor kimerül majd a biztonsági javításokban, bugfixekben és az új funkciók bevezetésében - a kifejezetten játékokhoz szánt finomításokhoz azonban már csak az email címek ellenében lesznek hozzáférhetők.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Game Ready Driverek kulcsszerepet játszanak az AMD-vel folytatott versenyben: a gyártó gyakorlatilag az utóbbi két évben megjelent minden nagyobb cím mellé kiadott egy optimalizációkkal megtűzdelt frissítést, hogy a felhasználók valamivel feljebb tornázhassák az egy másodpercre jutó képkockaszámot játék közben.

A cég a PCWorld szerint az új megoldással kifejezetten a "kemény maghoz" tartozó játékosokat veszi célba, akik a lehető leghamarabb lecsapnak az új címekre, mondván, azok a felhasználók akik csak alkalmanként játszanak PC-jüket elsősorban azonban más célra használják, amúgy sem akarnak a Game Ready Driverekkel bajlódni. Noha a szóban forgó illesztőprogramok eltűnése a vállalat weboldaláról valószínűleg nem sokakat ráz majd meg (különösen a fentebb említett 90 százalék fölötti GFE-használat fényében), a kötelező regisztráció valamelyest mindenki életét nehezebbé teszi majd.

A szoftver mindenesetre kellemesebb újításokat is hoz: az Nvidia az egyes játékokhoz való korai hozzáféréshez szükséges kódok szétosztását, illetve a hardveres nyereményjátékokat is a GFE felületére vinné át, sőt a cég tervei szerint hamarosan PC-s játékokkal kapcsolatos hírek is megjelenhetnek az alkalmazásban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.