Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Alapkövetelmény lett a DevOps ismerete a fejlesztők számára?

Elindult a Google új mobilfizetési szolgáltatása

Hlács Ferenc, 2015. szeptember 11. 11:45
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Élesítette Android Pay szolgáltatását a Google. A cég nyári fejlesztői konferenciáján bejelentett mobilfizetési megoldás egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, ahol azt a felhasználók több mint egymillió elfogadóhelyen vehetik igénybe.

hirdetés

Újabb versenyzővel bővül a mobilfizetési szolgáltatások mezőnye, elrajtolt ugyanis a Google által májusban bejelentett Android Pay. A megoldást, illetve a hozzá tartozó alkalmazást a vállalat lépcsőzetesen teszi elérhetővé a felhasználók számára - egyelőre csak az Egyesült Államokban.

Az app első körben csak az NFC-s fizetést teszi lehetővé a megfelelő POS terminállal felszerelt üzletekben, az Andoid 4.4 vagy újabb rendszert futtató (értelemszerűen NFC-képes) okostelefonok számára, a hozzá tartozó további funkciók, akárcsak maga az alkalmazás, a későbbiekben több lépcsőben válnak majd elérhetővé - ezek közé tartozik az alkalmazásokon belüli fizetés is.

Az Android Pay a MasterCard, a Visa, az American Express és a Discover nevével fémjelzett betéti és hitelkártyák túlnyomó részét támogatja, amelyek adatait HCE (Host Card Emulation) technológia segítségével, a felhőben tárolja, ellentétben például az Apple Pay-jel, amely ehhez egy a készülékben elhelyezett SE-t (Secure Element) használ - vagy épp az adatokat egy speciális SIM kártyán tároló Mobiltárcával. A Marshmallow névre hallgató, 6.0-s Android verzió megérkezésével egyébként fizetéskor a jelszavakat már az ujjlenyomat válthatja fel, a megfelelő hardverrel felszerelt készülékeknél.

A Google mobilfizetési megoldása, a keresőóriás szerint megjelenést követően több mint egymillió elfogadóhelyen lesz használható az USA-ban, továbbá a későbbi frissítésekkel a bankkártyák mellett a legtöbb pontgyűjtő és ajándékkártya tárolásara is képes lesz.

Az új szolgáltatás mellett a vállalat korábbi próbálkozása, a Google Wallet is életben maradt, noha azzal a cégnek sikerült kicsit megkavarni a dolgokat: a klasszikus Wallethez érkezik egy frissítés, ezzel érkezik az Android Pay funkcionalitás, közben pedig a vállalat egy új Wallet appot is kiad, amely "pénzt tárol" majd - itt vélhetően a Walletben egy ideje már jelenlévő, egyenlegfeltöltős megoldásról van szó - illetve a banki információkat kezeli. Ez az alkalmazás majd a felhasználók egymás közötti átutalásait teszi lehetővé a jelenleg elérhető terméktervek szerint.

Az Android Pay az USA-ban a Verizon Wireless, a T-mobile és az AT&T által eladott androidos okostelefonokon is előre telepítve érkezik - ez pedig törhet némi borsot a riválisok, különösen a Samsung orra alá. A koreai cég ugyanis hamarosan maga is széles körben elérhetővé teszi Samsung Pay névre hallgató mobilfizetési megoldását. A szolgáltatás egyelőre csak Dél-Koreában vehető igénybe, noha az egyesült államokbeli rajt sincs messze, azt a vállalat szeptember 28-ra tűzte ki - telefonjain azonban ekkor már saját terméke mellett, a rivális Andorid Pay-nek is kénytelen lesz otthont adni. Azt egyelőre nem tudni, az Android Pay mikor jut el Európába.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A DevOps alapjaiban változtatja meg a fejlesztői kultúrát.