Szerző: Voith Hunor

2015. szeptember 07. 17:53:00

Közepes adatközpontokhoz is ad segítséget a Dell

Az új divízióval az adatközpont-piacból harapna ki nagyobb szeletet a vállalat. A cél az olyan nagyvállalati ügyfelek megszerzése, melyek nem több százezer, hanem "csak" néhány ezer vagy tízezezer szerverből szeretnének saját adatközpontot létrehozni, de egyébként a legnagyobbakhoz hasonló tervezési, támogatási és beszállítói igényeik vannak.

Datacenter Scalable Solutions (DSS) néven új vállalati üzletág elindítását jelentette be a Dell. A vállalat ezzel a nyolc évvel ezelőtt létrehozott Data Center Solutions (DCS) divíziót kívánja kiegészíteni, a mintegy ezer-tízezer szerver méretű adatközpontokat igénylő cégeket célozva. A DSS - mint az az előbb említett adatközpontok méretéből is kiderül - "nagytestvéréhez" hasonlóan szintén nagyvállalatokat fog kiszolgálni, de a DCS-től eltérően csak részben és nem teljesen személyre szabott megoldásokkal.

A Dell az átszervezés okaként arra hivatkozik, hogy manapság egyre több nagyvállalat van, amely mennyiségi igényeiben ugyan elmarad a hiperskálázható (több tízezer vagy több akár több százezer szerveres) mérettől, de egyéb műszaki igényeit tekintve (tanácsadás, ellátási lánc, egyedileg megtervezett és kialakított infrastruktúra stb.) ugyanazokat a szolgáltatásokat szeretné igénybe venni, ami a legnagyobbak kiváltsága. Ilyenek például a hoszting és telekommunikációs szolgáltatók, olaj- és gázipari cégek, kutatószervezetek. A vállalat azt is hozzáteszi, hogy adatai szerint ez egy összességében hatmilliárd dolláros piaci szegmens, és háromszor gyorsabban nő, mint a hiperskálázható adatközponti szerverpiac.

Hét kedvenc előadónk az idei HWSW mobile!-ról (x) 90 fős előadó lesz a konferencián, segítve az eligazodást, kiemeltük neked a hét kedvencünket.

Kovács Tamás, a Dell hazai műszaki igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy a DSS-ben foglalt szolgáltatások bár egyenként eddig is léteztek (természetesen, hiszen maga az igény ilyen szinten egyik iránt sem újkeletű), a Dellen belül ez a szegmens csak most kapott dedikált csapatot, amely csomagként tudja ezt az ügyfeleknek kínálni. A DSS saját régiós szakembergárdát kap, a magyarországi igényeket várhatóan az EMEA régiós mérnökgárda fogja kiszolgálni, bár egyelőre még nem látni, az új üzletágnak itthon mekkora jelentősége lesz.

A DSS a DCS-sel ellentétben nem fog "a falig elmenni" a testreszabásban, egyedi összeállításban, Kovács szerint egyedi hardverek tervezéséről, gyártásáról nem lesz szó. Az új üzletág erőssége elsősorban a folyamatos mérnöki támogatás, az egyedi infrastruktúrák tervezése, megépítése és akár üzemeltetése, karbantartása, a váratlanul felmerülő igényeket is kielégítő szállítás lesz.

a címlapról

Hirdetés

Hét kedvenc előadónk az idei HWSW mobile!-ról

2019. november 16. 02:30

Idén 90 fős előadói gárdával készülünk a HWSW mobile! digitális termékfejlesztési konferenciára, de hogy segítsünk az eligazodásban, kiemeltük neked a hét kedvencünket.