Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Még idén érkezik az iOS-es Firefox

Hlács Ferenc, 2015. szeptember 04. 11:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Megjelent a Firefox iOS-es verziójának első, "preview" kiadása. A Mozilla tervei szerint, az első körben csak Új-Zélandon elérhető előzetes verzióhoz érkező felhasználói visszajelzések mérlegelését követően, még idén, globálisan kiadja a böngésző stabil változatát.

Még idén megjelenhet a Firefox böngésző iOS rendszerre készült, stabil verziója. A Mozilla a napokban adta ki a szoftver első, publikus "preview" verzióját, amelytől azt reméli, elegendő felhasználói visszajelzést sikerül majd vele begyűjteni, a végleges változat tökéletesítéséhez. Az Apple rendszerét használóknak ugyanakkor egyelőre nem érdemes a cég alkalmazásboltjában a Firefox után kutatni, a preview első körben ugyanis csak Új-Zélandon lesz elérhető.

Az első, félig-meddig publikusan elérhető iOS-es Firefox verzió olyan funkciókat vonultat fel, mint a már ismert intelligens keresés, amely az adott kulcsszavak beírása közben több keresőmotort is felajánl, illetve természetesen a Firefox fiókok is használatba vehetők a szoftver előzetes változatával, a könyvjelzők, tabok, böngészési előzmények és a különböző online szolgáltatásoknál használt jelszavak szinkronizálására, a szoftver más eszközökön használt példányaival.

A böngésző előzetes verziójából a felhasználóknak közvetlenül lehetőségük nyílik közölni észrevételeiket a Mozilla felé, az app jobb felső sarkában előhívható beállítások menü, támogatásra vonatkozó menüpontjából. A vállalat azt egyelőre nem árulta el, hogy az alkalmazás végleges változata mikor lát napvilágot, mindössze annyit közölt, a megjelenés több lépcsőben várható. Az érdeklődők ezen a linken iratkozhatnak fel, ha értesülni szeretnének az egyes régiókra vonatkozó legfrissebb megjelenési dátumokról.

Nem meglepő, hogy a Mozilla, megkésve bár, de igyekszik nyitni az Apple mobilos platformja felé is, jelenleg ugyanis böngészője elenyésző, a NetMarketshare adatai szerint mintegy 0,72 százalékos  részesedést tudhat magáénak az okostelefok, illetve táblagépek terén. A piacon jelenleg a Safari és a Chrome a legnagyobb szereplők, amelyeket a gyári Android böngésző követ. Az jól látszik tehát, hogy a Firefoxnak nem lesz könnyű dolga, helyzetét pedig tovább nehezíti, hogy az utóbbi időben az asztali változat is jócskán veszített népszerűségéből.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.