Szerző: Hlács Ferenc

2015. július 24. 15:46

Ötszáz svéd próbálhatja ki a Sony új androidos felületét

Új androidos felhasználói felülettel, illetve tesztelési módszerrel kísérletezik a Sony. A japán vállalat 500 svéd Xperia Z3 tulajdonos számára teszi elérhetővé legújabb, egyelőre próbaverziós szoftverét, amely a későbbiekben az eredeti "vanilla" Androidhoz hasonló felületet hozhat a cég készülékeire.

HIRDETÉS

Tesztprogramot indít a Sony Svédországban, amelynek keretei között a kiválasztott felhasználók a vállalat androidos okostelefonjaira és feltételezhetően táblagépeire készülő új, egyelőre kísérleti fázisban lévő felhasználói felületét próbálhatják ki. A jelenleg Concept for Android néven futó elképzelés az előzetes képek alapján elszakad a japán cég termékein jelenleg használt UI-tól és sallangoktól mentes felületet hoz - ebbe a minimalista dizájnba illeszkednek majd a Sony saját alkalmazásai is.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A vállalat első körben elég szűk tesztelőbrigáddal dolgozik majd, a szoftver próbaverziója ugyanis csak Svédországban, az Xperia Z3 készülékek tulajdonosai számára lesz elérhető - ráadásul közülük is csak az első ötszáz jelentkezőt válogatják be a programba. A Sony kísérleti rendszere az Andorid Lollipop 5.1-es verziójára épül, és a gyártó szerint a "vanilla" Android felület mellett "natív" Sony funkciókkal is kiegészül majd. Új operációs rendszerről tehát nincs szó, a Concept for Android továbbra is Google jól ismert szoftverét, illetve most már szinte teljesen annak eredeti felületét használja.

A Sony kezdeményezésével nem csak a rendszer új külsejét teszi próbára, de magát az új tesztelési mechanizmust is. Amennyiben a gyártó tapasztalatai pozitívnak bizonyulnak Svédországban, a későbbiekben további piacokon is hasonló tesztelésekbe foghat, néhány száz vagy ezer fő környéki, felhasználói csoportokkal. A vállalat a hamarosan induló projekttől azt reméli, segítségével a közeljövőben sikerül felépíteniük egy új tesztelési modellt, amelynek során már a fejlesztések aránylag korai szakaszaiban értékes felhasználói visszajelzéseket kaphatnak, majd annak megfelelően formálhatják a terméket.

Ami a jelenlegi tesztet illeti, bizonyára sokan örömmel fogadják majd, ha gyártó megválik a sok esetben fölösleges, elmaradott dizájntrendeket követő vizuális elemektől és a tiszta Android élményt biztosítja felhasználóinak. Valami hasonlót tapasztalhattak azok a Sony Xperia Z Ultra tulajdonosok, akik készülékükre a Google Play Edition program keretében telepítették a "Sony-mentes" Androidot - vagy eleve a keresőóriás online boltjából vették meg a készüléket. Bár az egyes gyártók felületeinek akadnak kedvelői, a felhasználók jelentős része előnyben részesíti a letisztultabb, sok esetben gyorsabb UI-t, a tesztprogram tehát vélhetően pozitív fogadtatásra talál majd.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 19:56

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.