Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Felvásárolta a Pixate-et a Google

Voith Hunor, 2015. július 22. 13:15
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A keresőóriás az eddig fizetős Pixate Studiót - a korábban megszerzett Formhoz hasonlóan - azonnal ingyenessé tette, pénzt a jövőben csak a felhős szolgáltatásokért kell adni.

hirdetés

Felvásárolta a mobilfejlesztők körében népszerű Pixate-et a Google, az üzletet mindkét fél hivatalosan is bejelentette. A 2012-ben alapított, natív androidos és iOS-es mobilapp-prototipizáló eszközt fejlesztő cégért fizetett vételár egyelőre ismeretlen, és rövid eddigi élete alatt a TechCrunch startup-adatbázisa szerint viszonylag kevés, 3,8 millió dollár kockázati tőkét vont be. Üzleti tevékenységét tavaly ősszel indította el, havidíjas konstrukciókat és egyszeri licenceket kínálva.

Az üzleti modell az akvizíciót követően rögtön változott: a Pixate Studio alkalmazást ezentúl bárki ingyen letöltheti és használhatja fejlesztésre, és csak a kiegészítő felhős szolgáltatásokért kell ezentúl egy 5 dolláros havidíjat (vagy kedvezményesen évi 50 dollárt) fizetni. Azok, akik korábban megvették a Pixate Studio licencét, 150 dollárjóváírást kapnak Pixate felhős fiókjukra – ez több licenc vásárlása esetén halmozódik, és a jóváírás akár másik felhasználói fiókra is kérhető. A visszatérítési program alól kivételt képeznek a prémium előfizetők, a konstrukció keretében megszerzett Pixate Studio licencet nem lehet beváltani. Azok, akik július 6-a után vásároltak licencet, rendes pénzvisszafizetést is kérhetnek.

A felhős szolgáltatás ingyenes változata viszont megszűnt, így akik eddig azt használták, automatikusan átkerültek a havidíjas konstrukcióba, 60 napnyi ingyenes próbaidővel kiegészítve. A korábbi prémium előfizetők a felhős szolgáltatáshoz társított jóváírásként kapják meg a régi és az új díjszabás miatti árkülönbséget. A Pixate meglévő előfizetőinek felhőben tárolt adatait a cég egyelőre változatlan feltételek mellett tárolja tovább, de ahogy a szolgáltatás a jövőben bekerül a Google portfóliójába, ez változhat – az ügyfelek erről időben értesülni fognak. A Google tájékoztatása szerint a Pixate Studio hamarosan új funkciókkal is bővülni fog.

A keresőóriás egyúttal bejelentette a Form 1.3-as verzióját is – az OS X-es és iOS-es mobilos fejlesztőeszköz tavaly került a Google portfóliójába a RelativeWave felvásárlásával, amit a vállalat a Pixate Studiohoz hasonlóan szintén azonnal ingyenessé tett. A Google egy kerekasztal-beszélgetés átiratát is elérhetővé tette, melyben a cég dizájnért felelős alelnöke, valamint a Pixate és a RelativeWave alapítói beszélnek a két prototipizáló eszköz előnyeiről.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.