Szerző: Voith Hunor

2015. július 22. 13:15

Felvásárolta a Pixate-et a Google

A keresőóriás az eddig fizetős Pixate Studiót - a korábban megszerzett Formhoz hasonlóan - azonnal ingyenessé tette, pénzt a jövőben csak a felhős szolgáltatásokért kell adni.

Felvásárolta a mobilfejlesztők körében népszerű Pixate-et a Google, az üzletet mindkét fél hivatalosan is bejelentette. A 2012-ben alapított, natív androidos és iOS-es mobilapp-prototipizáló eszközt fejlesztő cégért fizetett vételár egyelőre ismeretlen, és rövid eddigi élete alatt a TechCrunch startup-adatbázisa szerint viszonylag kevés, 3,8 millió dollár kockázati tőkét vont be. Üzleti tevékenységét tavaly ősszel indította el, havidíjas konstrukciókat és egyszeri licenceket kínálva.

Az üzleti modell az akvizíciót követően rögtön változott: a Pixate Studio alkalmazást ezentúl bárki ingyen letöltheti és használhatja fejlesztésre, és csak a kiegészítő felhős szolgáltatásokért kell ezentúl egy 5 dolláros havidíjat (vagy kedvezményesen évi 50 dollárt) fizetni. Azok, akik korábban megvették a Pixate Studio licencét, 150 dollárjóváírást kapnak Pixate felhős fiókjukra – ez több licenc vásárlása esetén halmozódik, és a jóváírás akár másik felhasználói fiókra is kérhető. A visszatérítési program alól kivételt képeznek a prémium előfizetők, a konstrukció keretében megszerzett Pixate Studio licencet nem lehet beváltani. Azok, akik július 6-a után vásároltak licencet, rendes pénzvisszafizetést is kérhetnek.

01:56
 

Home Page Video v3

Még több videó

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A felhős szolgáltatás ingyenes változata viszont megszűnt, így akik eddig azt használták, automatikusan átkerültek a havidíjas konstrukcióba, 60 napnyi ingyenes próbaidővel kiegészítve. A korábbi prémium előfizetők a felhős szolgáltatáshoz társított jóváírásként kapják meg a régi és az új díjszabás miatti árkülönbséget. A Pixate meglévő előfizetőinek felhőben tárolt adatait a cég egyelőre változatlan feltételek mellett tárolja tovább, de ahogy a szolgáltatás a jövőben bekerül a Google portfóliójába, ez változhat – az ügyfelek erről időben értesülni fognak. A Google tájékoztatása szerint a Pixate Studio hamarosan új funkciókkal is bővülni fog.

A keresőóriás egyúttal bejelentette a Form 1.3-as verzióját is – az OS X-es és iOS-es mobilos fejlesztőeszköz tavaly került a Google portfóliójába a RelativeWave felvásárlásával, amit a vállalat a Pixate Studiohoz hasonlóan szintén azonnal ingyenessé tett. A Google egy kerekasztal-beszélgetés átiratát is elérhetővé tette, melyben a cég dizájnért felelős alelnöke, valamint a Pixate és a RelativeWave alapítói beszélnek a két prototipizáló eszköz előnyeiről.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.