Szerző: Gálffy Csaba

2015. július 14. 12:42

Ír cégtől vesz SDN-technológiát a Huawei

Üzletet kötött a Huawei és az ír Amartus, a tranzakció keretében a kínai gyártó fontos NFV és SDN szoftverekkel bővíti kínálatát.

Az ír Amartus SDN-technológiájával bővíti portfólióját a Huawei - jelentette be a két cég hivatalosan. "A felvásárlás lehetővé teszi, hogy a Huawei gyorsítsa SDN-terméktervét és SDN-megoldásainak versenyképességét javítsa" - nyilatkozta a kínai vásárló. A tranzakció egyéb részletei nem nyilvánosak, így nem tudni, hogy a szoftverekért pontosan mennyi pénzt is fizetett ki a Huawei.

Az Egyesült Államokból a nemzetbiztonsági félelmekre rájátszó lobbi miatt kiszoruló Huawei egyik legfontosabb piaca mára az Európai Unió lett, nem véletlen, hogy a cég mintegy 16 kutatási központot tart fenn a kontinensen, Milánótól Stockholmig, ráadásul ezek fokozatosan bővülnek is. A tranzakció érdekessége, hogy a Huawei nem vásárolta fel a teljes vállalatot, csupán annak szoftverfejlesztő divízióját.

A megállapodás értelmében az Amartus továbbra is szállítja majd a Chameleon SDS-re épülő megoldásait, a meglévő ügyfelek számára pedig tovább biztosítja a támogatási és egyéb szolgáltatásokat. Az Amartus vezetése és a termékmenedzsment azonban a Huawei írországi csapatával olvad össze.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A felvásárláskor kiadott közlemények általában hemzsegnek a ferdítésektől, általánosságoktól és hívószavaktól, ebben az esetben azonban sok igazság van a Huawei szövegében. A telekom-szektor elképesztő ütemben alakul át, a hálózatok menedzsmentje, az azokon elérhető szolgáltatások és funkciók nagyon gyorsan bővülnek. Másik oldalról a felhasználók igényei is egyre magasabbak, így a cégek nem csak egymással, hanem a piac elvárásaival is versenyt futnak. Ennek fényében meglepő lehet, hogy két évvel ezelőtt még szinte nulla érdeklődést tapasztalt a modern SDN technológiák iránt a Huawei a távközlési piacon, az új fejlemények tehát szó szerint a közelmúlt hozadékai.

A most megszerzett Chameleon SDS egyébként egy olyan szoftvercsomag, amellyel a telekom-szolgáltatók egységesen kezelhetik a különböző gyártóktól származó hálózati berendezéseiket. A magas szinten automatizált rendszer támogatja a hálózati funkciók virtualizálását (NFV), amely néhány éve már hódít a nagyvállalati adatközpontokban. A Chameleon SDS nagy dobásának az tűnik, hogy a távközlési szolgáltatók gyorsan, központi felületről kapcsolhatnak be új szolgáltatásokat (például egy Facebook Zerót) a hálózaton, automatizáció nélkül, a hagyományos eszközökkel ezek átfutási ideje néhány héttől néhány hónapig is terjedhet - SDN/NFV technológiákkal ez akár napokra is rövidülhet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról