Szerző: Hlács Ferenc

2015. június 24. 11:30:00

Hírforrássá válhat az Instagram

Új funkciókkal támad az Instagram. A Facebook tulajdonában lévő vállalat az app új verziójában az aktuálisan népszerű tartalmak valós idejű felfedezését helyezi középpontba, és hosszú távon kvázi hírforrásként működne.

Ma érkezik az Instagram 7.0-s verziója, amiben a fejlesztők több olyan funkciót is bevezetnek, melyek az alkalmazás fókuszát az új tartalmak valós idejű felfedezése felé tolják el. A nap folyamán több lépcsőben az androidos és iOS-es felhasználók számára is elérhetővé váló frissítéssel az alkalmazás megújult keresést és egy szintén új, Explore névre keresztelt lapot kap, amely a felület bal oldalán lévő nagyító ikonra bökve lesz elérhető. A vállalat összesen három újdonságot kínál a felfedezésére: az Explore lapra navigálva, annak tetején a "trending" között lehet nézelődni, itt az app a globálisan nagy figyelmet kapó, illetve az adott felhasználóhoz éppen közeli helyeken készült fotók és videók közül is válogat.

Valamivel lejjebb, a kijelző közepén kapnak helyet az aktuálisan felkapott, hashtaggel jelölt témák, alattuk az alkalmazás megszokott módon rendezett tartalmai találhatók, oldalra lapozva pedig a szolgáltatás legnépszerűbb felhasználói által megosztott tartalmak között lehet böngészni. A cég mindezek mellett a keresésen is sokat javított, a Places Search funkcióval tetszőleges földrajzi helyek aktuálisan népszerű tartalmai követhetők.

ONLINE Scrum és gépi tanulás meetupjaink indulnak! Jelentkezik az ingyenes HWSW free!, immár online formátumban.

Az alkalmazás az egyre népszerűbbé váló tartalmakat valós időben sorolja feljebb ranglistáin, így a felhasználók világszerte gyorsan értesülhetnek az instagramozók tömegeit megmozgató eseményekről. Miután a szolgáltatás felhasználóinak száma tavaly év végén a 300 milliót is átlépte, dinamikus Explore oldalra számíthatunk, kiváltképp, hogy a cég szerint az alkalmazással minden nap több mint 70 millió fényképet és videót tesznek közzé. Míg a frissült keresés várhatóan minden androidos vagy iOS-es eszközzel rendelkező felhasználó számára elérhető lesz, az Explore lap első körben csak az Egyesült Államokban aktiválódik.

Bár az Instagram felhasználószám tekintetében a Twittert már maga mögött hagyta, a frissen bevezetett, az aktuális eseményeket, híreket központba helyező funkciójával újabb csapást mérhet a közösségi oldalra – már ha a felhasználók szelfiraktár helyett ténylegesen hírforrásként kezdenek tekinteni az alkalmazásra.

a címlapról