Szerző: Hlács Ferenc

2015. június 24. 11:30

Hírforrássá válhat az Instagram

Új funkciókkal támad az Instagram. A Facebook tulajdonában lévő vállalat az app új verziójában az aktuálisan népszerű tartalmak valós idejű felfedezését helyezi középpontba, és hosszú távon kvázi hírforrásként működne.

Ma érkezik az Instagram 7.0-s verziója, amiben a fejlesztők több olyan funkciót is bevezetnek, melyek az alkalmazás fókuszát az új tartalmak valós idejű felfedezése felé tolják el. A nap folyamán több lépcsőben az androidos és iOS-es felhasználók számára is elérhetővé váló frissítéssel az alkalmazás megújult keresést és egy szintén új, Explore névre keresztelt lapot kap, amely a felület bal oldalán lévő nagyító ikonra bökve lesz elérhető. A vállalat összesen három újdonságot kínál a felfedezésére: az Explore lapra navigálva, annak tetején a "trending" között lehet nézelődni, itt az app a globálisan nagy figyelmet kapó, illetve az adott felhasználóhoz éppen közeli helyeken készült fotók és videók közül is válogat.

Valamivel lejjebb, a kijelző közepén kapnak helyet az aktuálisan felkapott, hashtaggel jelölt témák, alattuk az alkalmazás megszokott módon rendezett tartalmai találhatók, oldalra lapozva pedig a szolgáltatás legnépszerűbb felhasználói által megosztott tartalmak között lehet böngészni. A cég mindezek mellett a keresésen is sokat javított, a Places Search funkcióval tetszőleges földrajzi helyek aktuálisan népszerű tartalmai követhetők.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Az alkalmazás az egyre népszerűbbé váló tartalmakat valós időben sorolja feljebb ranglistáin, így a felhasználók világszerte gyorsan értesülhetnek az instagramozók tömegeit megmozgató eseményekről. Miután a szolgáltatás felhasználóinak száma tavaly év végén a 300 milliót is átlépte, dinamikus Explore oldalra számíthatunk, kiváltképp, hogy a cég szerint az alkalmazással minden nap több mint 70 millió fényképet és videót tesznek közzé. Míg a frissült keresés várhatóan minden androidos vagy iOS-es eszközzel rendelkező felhasználó számára elérhető lesz, az Explore lap első körben csak az Egyesült Államokban aktiválódik.

Bár az Instagram felhasználószám tekintetében a Twittert már maga mögött hagyta, a frissen bevezetett, az aktuális eseményeket, híreket központba helyező funkciójával újabb csapást mérhet a közösségi oldalra – már ha a felhasználók szelfiraktár helyett ténylegesen hírforrásként kezdenek tekinteni az alkalmazásra.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról