Szerző: Dömös Zsuzsanna

2015. június 16. 12:30

Titkosítja a Bing keresési forgalmát a Microsoft

A Microsoft keresője is előtérbe állítja a felhasználók adatvédelmét a hirdetőkkel szemben: nyártól alapértelmezett beállítássá válik a Bing kereső forgalmának HTTPS protokollal való titkosítása. A továbbiakban a lekérdezésekből származó korlátozott mennyiségű adatot saját eszközein keresztül biztosítja a webmestereknek a Microsoft.

HIRDETÉS

Az adatvédelem fontosságára rávilágító, Snowden-ügy utáni korban egyre több cég állítja középpontba a felhasználók biztonságát. A Google példáját követve most a Microsoft is hasonló célt hangoztat kommunikációjában, hogy a Bing keresőjét vonzóbbá tegye a felhasználók szemében: a redmondi cég nemrég jelentette be a szolgáltatás blogján, hogy nyártól fogva a TLS (Transport Layer Security) protokollok támogatásával titkosítja a Bing hálózatának és szolgáltatásainak keresési forgalmát. Ugyan a Bingben már másfél éve választható opció a keresési előzmények titkosítása, ez most válik alapértelmezetté gyakorlattá, és ahogyan az a bing.com URL-jén is látható lesz, a későbbiekben a teljes forgalom HTTPS protokollra vált.

Nem mindent árul el

A titkosított keresés továbbiakban is tartalmaz referrer, azaz visszamutató linket, így a hirdetők láthatják, hogy a látogatók a Bing keresőjéből érkeztek az oldalukra. A keresések lekérdezési adatait a Bing viszont csak korlátozottan, és csak saját eszközein keresztül biztosítja a hirdetőknek és webmestereknek, a felhasználó személyes adatainak feltárása nélkül. Így többek között felhasználók böngészési szokásainak ilyen jellegű profilozása, valamint az egyéb, "védtelen" személyes adatok elemzése is elkerülhető. A kulcsszavakkal, indexeléssel és rangsorolással kapcsolatos eszközöket a Bing Webmaster Tool biztosítja, míg a Search Query Terms Report olyan mérőszámokat mutat meg, mint a konverzióarány vagy a kattintások száma. A Universal Event Tracking a látogatók számáról, és a látogatási időtartamról biztosít információkat a jobb konverzió eléréséért.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A döntés meglehetősen későn született meg, a Bing ezen a téren is a Google mögött kullog. A keresőóriás már jóval korábban, 2011-ben elkezdte az SSL protokoll használatával a keresési forgalmak titkosítását azon felhasználók számára, akik bejelentkeztek Google fiókjukba, két évre rá pedig alapértelmezett beállítássá tette. A biztonságos webes böngészés és titkosított kommunikáció szorgalmazására pedig tavaly rangsorolási faktorrá is emelte biztonságot azzal, hogy a https-t használó oldalakat előnyben részesíti találati listáján.

A Microsoft bevallása szerint tudják, hogy ez érzékenyen érinti majd a hirdetőket és a webmestereket, de a felhasználói biztonság és a keresési élmény fontosabb a cég számára. A vállalat több téren is folytatja a fejlesztők és felhasználók meggyőzését arról, hogy az eddiginél komolyabb hangsúlyt fektet a biztonságra, hitelesítésre és titkosításra, főként a júliusban érkező Windows 10 operációs rendszer kapcsán, ami kihat a cég egész kommunikációjára.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 15:55

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.