Szerző: Dömös Zsuzsanna

2015. június 12. 14:00

Felhízlalt üzenetek és régi-új vezérigazgató a Twitternél

Szakít az eddigi korlátozással a Twitter: az eddigi 140 helyett tízezer karakterre növeli a privát üzenetek maximális hosszúságát. A cégnél történt még egy komoly változás, Dick Costolo lemondott vezérigazgatói posztjáról, helyét ideiglenesen a Twitter első vezérigazgatója és társalapítója, Jack Dorsey fogja betölteni.

HIRDETÉS

Látványosan begyorsult a termékfejlesztés a Twitternél, az elmúlt hónapokban több változtatást is eszközölt az oldal. Többek közt a másokkal megosztható tiltólista, a tweetek helyalapú keresése, illetve az egy beszélgetéshez tartozó tweetek összekapcsolása is a közelmúltban került be, és a cég az online zaklatás bejelentésére és kezelésére szolgáló eszközeit is fejlesztette. Emellett a vállalat felújította együttműködését a Google-lal és a Meerkat livestreaming app népszerűsége láttán felvásárolta a Periscope-ot.

A cég legfrissebb lépésével üzenetküldési funkciójára fókuszál, és tízezerre növeli a privát üzenetek eddigi, maximum 140 karakteres hosszúságát. Hogy pontosan mikortól küldhetünk hosszabb üzeneteket, arról még nincs pontos információ, a Twitter blogján jelezte a fejlesztők számára, hogy alkalmazkodjanak a változáshoz. A műszaki újítás mellett egy jelentős szervezeti változást is bejelentett a cég: Dick Costolo távozik vezérigazgatói pozíciójából, helyét a korábban kifúrt Jack Dorsey veszi át, átmeneti vezérigazgatóként.

Nem kell SMS-re rövidíteni

A csiripoldal eddigi legegyedibb jellemzője a tartalmak tömörsége volt: maximum 140 karakterben fejezhették ki magukat nyilvánosan a felhasználók, és a privát üzenetküldés megjelenésével is ez a megkötés volt érvényes. A 140 karaktert az SMS-es korszak 160 karakteres hosszúságáról mintázták, melyben 20 karaktert hagytak a leghosszabb felhasználói neveknek. Az üzenetküldés eddig kimondottan elhanyagolt, kevésbé fejlesztett része volt a szolgáltatásnak, az az utóbbi időben mindössze a csoportos üzenetküldéssel egészült ki, illetve annyival, hogy már nem csak az egymást követő felhasználók üzenhetnek privátban.

A közösségi média trendjeinek alakulásával azonban a Twitter sem kerülheti el, hogy ne tartsa a tempót területen: ezen a téren a Facebook már magasan elhúzott, a közösségi oldal saját csevegőappja már különálló platformot alkot, amely a csevegés mellett más számos más funkciót is kínál. A Twitteren ezzel szemben nem sok minden fejezhető ki 140 karakterben, ezért a felhasználók inkább e-mailben, vagy más chatappokon keresztül küldik el hosszabb üzeneteiket, nem ritkán a Facebook Messengeren folytatva a párbeszédet. A hosszabb üzenetek emellett a cégeknek is előnyösek, miután részletesebb kommunikációt tesznek lehetővé az ügyfelekkel.

Átmenetileg ismét Jack Dorsey fog igazgatni

Costolo lemondott posztjáról

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Ugyanezzel a nappal érkezett a hír, hogy Dick Costolo vezérigazgató önkéntesen lemondott pozíciójáról, bár tevékenységét továbbra is folytatja a cégnél a vezetőségen belül. Mivel távozása önkéntes, ezért végkielégítést sem kap, ideiglenes utódja júliustól pedig a Twitter első vezérigazgatója, Jack Dorsey lesz. Bár a közlemény szerint Dorsey csak átmenetileg tölti be a posztot, sokan nem lepődnének meg azon, ha ez a döntés véglegesítve lenne. Dorsey az utóbbi években a Square vezérigazgatója volt, ezt a posztját a következő hónapokban is megtartja a Twitter igazgatása mellett.

A bejelentésekre a befektetők is reagáltak: a Twitter részvényei 7 százalékot nőttek, ami határozott felüdülést jelent a hat héttel ezelőtti, 18 százalékos zuhanás után. A cég egyik gyengesége pont abban rejlik, hogy a befektetők felé nem tudja megfelelően kommunikálni a platformban rejlő potenciált - ennek egyik oka, hogy a szolgáltatási pénzügyi és elhasználó eredményei is stagnálnak, és a felhasználói bázis növekedése is meglehetősen lassú, mindössze 4,86 százalék volt az előző negyedévhez képest.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 19:50

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.