Szerző: Hlács Ferenc

2015. május 29. 11:00

SAN eszközökkel nyit a kis- és középvállalatok felé a Lenovo

Új SAN termékeket jelentett be a Lenovo TechWorld konferenciáján. A Lenovo Storage S2200 és S3200 eszközökkel a vállalat elsősorban a kis- és közepes vállalatoknak szánja, és már júniusban megvásárolhatók lesznek.

Notebookjai és merész okostelefon, valamint okosóra-koncepciói mellett a Lenovo vállalati eszközökkel sem maradt adós, a napokban rendezett TechWorld konferenciáján. A gyártó két új SAN terméket, a Lenovo Storage S2200 és S3200 eszközöket leplezte le, amelyeket elsősorban kis- és középvállalatoknak szán.

Mindkét termék két rack egység magas és igény szerint 12 darab 3,5 hüvelykes vagy 24 darab 2,5 hüvelykes meghajtónak ad otthont. Az S2200 továbbá összesen akár 96, nagyobb testvére, az S3200 pedig 192 lemez kezelésére képes, a készülékek emellett a SAS-t és az iSCSI szabványt is támogatják, a tárolóeszközök IP alapú összekapcsolásához. A két termék a nagy sebességű Fibre Channel adatátvitellel is megbirkózik, többprotokollos képességeinek köszönhetően akár az iSCSI kapcsolattal párhuzamosan.

Lenovo Storage S2200

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A Lenovo új eszközeit redundáns vezérlőkkel és tápegységekkel szerelte fel, illetve meghibásodás esetén a meghajtók és a hűtőventilátorok is cserélhetők működés közben. A cég szerint a vezérlőegység cseréje vagy bővítése is megoldható menet közben, leállás nélkül. Az S3200-tól a vállalat akár az AFA (All-Flash-Array) eszközöket közelítő, 120 ezres IOPS teljesítményt ígér, a kisebb termékhez viszont egyelőre nem adott meg pontos értéket.

A gyártó mindkét készülék mellé biztosítja Lenovo SAN Manager szoftverét, amely a tárolórétegek közötti automatizált adatmozgatásért felelős Data Tiering mellett a tárkapacitás optimális felhasználására ügyelő Thin Provisioning funkcióval is kiegészül, továbbá támogatja az SSD olvasási cachinget, a gyors RAID újraépítést, az élő adatokról pillanatfelvételt készítő Snapshotot és a különböző meghajtótípusokon a tárolás virtualizálására szolgáló Storage Poolingot is - utóbbi a Lenovo szerint akár két és félszeres növekedést is hozhat az IO teljesítmény terén.

A vállalat egyelőre nem árult el pontos árakat új, kis- és közepes vállalatoknak szánt termékei kapcsán, mindössze annyit, hogy azok árazása "belépőszintű" lesz. A tervek szerint a Lenovo Storage S2200 és S3200 készülékek már idén júniusban, világszerte megvásárolhatók lesznek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról