:

Szerző: Bőle György

2000. szeptember 25. 19:52

16-szoros sebességű CD-írók a láthatáron - az úttörők: a Yamaha és a Sanyo

Egyes értesülések szerint a Yamaha még a héten bejelenti a világ első 16-szoros sebességű CD-íróját. Az új CRW2100 névre hallgató modell ATAPI (CRW2100S) és SCSI (CRW2100E) verzióban is elérhető lesz.

Egyes értesülések szerint a Yamaha még a héten bejelenti a világ első 16-szoros sebességű CD-íróját. Az új CRW2100 névre hallgató modell ATAPI (CRW2100S) és SCSI (CRW2100E) verzióban is elérhető lesz.

Specifikációk:

  • Írás: 1x, 2x, 4x, 8x, 12x, 16x
  • Újraírás: 2x, 4x, 8x, 10x
  • Olvasás: 40x
  • Buffer: 8MB

Sajnos a CD-írás egyik legnagyobb vívmányát, a BURN-Proof technológiát nem támogatja a Yamaha, így ezen termékeknél az írási buffer esetleges kiürülése miatt továbbra is fennáll a "CD ugrik a szemétbe effektus". Ezt a hiányt a viszonylag nagy buffer jól ellensúlyozza, de ez sem tökéletes megoldás. (Akit érdekel a BURN-Proof technológia, az olvassa el mz az eljárást bemutató cikkét.)
A teljes specifikációs .pdf elérhető innen.


Természetesen a BURN-Proof szabadalom tulajdonosa a Sanyo sem kívánt lemaradni veténytársa mögött, ezért hamarosan szintén megkezdi a 16-szoros írók forgalmazását (állítólag hamarosan a Plextor is beáll a sorba). A Sanyo a SCSI modellt CRD-BP4, az ATAPI modellt CRD-BP1400P néven hozza forgalomba. A Sanyo megoldásának specifikációi gyakorlatilag azonosak a Yamaha előbb említett hasonló termékjellemzőivel, ugyanakkor a BURN-Proof technológia implementálásának eredményeképpen csupán 2/4MB buffert tartalmaznak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.