Szerző: Hlács Ferenc

2015. április 28. 13:09:00

Közeleg a hetedik Magyar Innovációs TechShow

Már jelentkezhetnek a hazai startupok az idén hetedik alkalommal megrendezett Magyar Innovációs TechShow-ra. A május 26-án, az Akvárium Klubban tartott rendezvény szervezői azon csapatok jelentkezését várják, akik közelmúltban fejlesztett termékéhez már prototípus is tartozik.

Idén is egy tető alatt gyűjti össze a legígéretesebbnek ítélt hazai startupokat a Magyar Innovációs TechShow. A Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) immár hetedik alkalommal rendezi meg az eseményt. A szervezők a rendezvényre különböző a mobil technológiák, 3D nyomtatás, biotechnológia, okos hálózatok, az online biztonság, pénzügyi és nagyvállalati üzleti folyamatok, big data, valamint az M2M kommunikáció területével foglalkozó IT vállalkozások, illetve fejlesztőcsapatok jelentkezését várják. A nevezőknek működő prototípussal is demonstrálniuk kell az elmúlt 1-3 évben született termékötletüket, amely ideális esetben nemzetközi szintű potenciált hordoz. A pályázókat egy független szakmai zsűri bírálja el, a 12-15 szerencsés győztes pedig május 26-án az Akvárium Klubban megrendezett TechShow keretei között mutathatja be projektjét. Az esemény nevezési határideje május 6. 17:00.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

A TechShow-ra kijutó csapatok amellett, hogy kiállítóterülethez jutnak, a rendezvény weboldalára is felkerülnek, továbbá három konferenciajegyet is kapnak, további belépőket pedig 35 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak. A szerencsések ezeken túl a színpadon is mesélhetnek kezdeményezésükről. A nevezésről az MMKlaszter kapcsolódó weboldalán lehet részletesebben tájékozódni.

A hetedik Magyar Innovációs TechShow, vagy ismertebb angol rövidítésével HITS célja, hogy bemutatkozási lehetőséget adjon az új, hazai infokommunikációs termékeknek és szolgáltatások számára, a média, illetve a szakmai közönség, köztük potenciálisan nagyvállalati döntéshozók előtt. A rendezvény mögött álló, 2007-ben alapított MMklaszter összesen 60 tagot tudhat magáénak, akik között az informatikai és telekommunikációs nagyvállalatok mellett egyetemi partnerek, valamint kis- és középvállalkozások is jelen vannak, céljuk pedig a terület fejlesztéseinek támogatása, illetve a piacra lépés segítése.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 22. 23:43

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.