Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Olcsó Chromebook és androidos táblagépek az Acertől

Hlács Ferenc, 2015. április 24. 15:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Új termékek tömkelegével állt elő az Acer New Yorkban, az áradatban a gyártó egy olcsó Chromebooknak és két androidos táblagépnek is helyet adott.

hirdetés

Nem fogta vissza magát az Acer, a gyártó New York-i eseményén több mint negyven új terméket mutatott be. Az áradatban notebookok, táblagépek, telefonok és projektorok is akadnak. A vállalat újdonsághegyei között Chrome logó is feltűnik: a gyártó új Chromebookjának a fülbemászó CB3-531 nevet adta. A készülék egyértelműen az belépőszinten támad, 15,6 hüvelykes kijelzője 1366x768 pixelt vonultat fel, ami szerény 100 PPI-s pixelsűrűségre elég. A notebook motorházteteje alatt Intel Atom processzor dolgozik, méghozzá egy Bay Trail lapka, a kétmagos 2,16 gigahertzes N2830. A chiphez mindössze 2 gigabájt RAM és 16 gigabájt belső tárhely párosul, amelyet microSD kártyával igény szerint még legfeljebb 128 gigabájttal megtoldhatunk.

A nagyjából két kilogrammos Chrome OS-t futtató készülék tehát még a középkategóriától is igen messze van, cserébe viszont a cég több mint 11 órás akkus üzemidőt ígér a géphez  - bár az akkus teljesítmény kapcsán a gyártók hajlamosak túlozni - ráadásul 199 dollárért dobja piacra.

Igástelefon és belépőszintű tabletek

A gyártó okostelefonjainak sorát is bővítette: új, Liquid X2 készülékét többek között az ASUS új Zenfone-jai ellen küldi harcba. Az 5,5 hüvelykes kijelzővel szerelt eszköz formatervezés terén egyértelműen a Sonytól merít, specifikációiról azonban egyelőre nem sok mindent tudni. Az ismert részletek mindenesetre határozottan érdekesek: az eszközt egy 64 bites, nyolcmagos processzor hajtja, azon elöl és hátul is 13 megapixeles kamerát találunk, továbbá akár három(!) SIM kártya befogadására is képes. A fentiekhez a cég még hozzácsapott egy gigászi, 4000 mAh-s akkut - igazi igáslóról van tehát szó.

Mindezeken túl a vállalat egy sor új táblagépet is felsorakoztatott, ezek közül talán az Iconia Tab 10 jelentősebb. A tablet 10 hüvelykes, 1920x1080 pixel felbontású IPS kijelzőt kapott (226 PPI), továbbá 2 gigabájt RAM-ot és 16, 32 vagy 64 gigabájt belső tárhelyet - amelyet microSD kártyával lehetőség van tovább bővíteni. A készülék processzora egy négymagos, 1,83 gigahertzes Intel Atom lapka, egész pontosan az Z3735F. Az Android 5.0-t futtató táblagépet a gyártó szintén a középszintre pozicionálja, az 299 eurós áron lesz kapható májustól.

A vállalat másik új androidos tablete valamivel kisebb lett, az Iconia One 8 B1-820 névre hallgató készüléken található IPS panel mérete 8 hüvelyk, felbontása pedig 1280x800 pixel, ami 188 PPI-re elég. Ebben a modellben is Intel lapka található, a fentihez hasonlóan négymagos és 1,83 gigahertzes, ám csak feleakkora memória sávszélességgel rendelkező Z3735G. A RAM mérete egy gigabájt, a microSD-vel kiegészíthető belső tárhelyé pedig igény szerint 16 vagy 32 gigabájt. A belépőszintű Iconia One 8 szintén májusban debütál, 179 euróért.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.