Szerző: Hlács Ferenc

2015. április 22. 13:29

Frissítette olcsó hibridjeit a HP

Olcsó, táblagéppé hajtogatható notebookokat jelentett be a HP. A gyártónak különösen Pavilion x360 készülékénél sikerült lefaragnia az árat, a májusban megjelenő eszköz alapkonfigurációja 410 dollárért lesz kapható.

Frissítette hibrid-notebook portfólióját a HP, a gyártó a tavalyról már ismerős Pavilion x360 és Envy x360 készülékeket turbózta fel új hardverrel. A laptopok a HP Spectre x360 átalakíthatóságát hivatottak elvinni a kedvezőbb árkategóriákba.

Akárcsak a Spectre esetében, az új notebookok kijelzője is teljesen hátrahajtható, így azok táblagépként is használhatók. Az IPS érintőképernyő a fém házban érkező Envy x360 esetében 15 hüvelykes, az alapmodellnél 1366x768 pixeles felbontással (nagyjából 100 PPI), ugyanakkor lehetőség van Full HD (141 PPI) kijelzővel is megvásárolni. A processzorból is több opció akad, az eszközt az Intel legújabb Core i5-ös és i7-es chipjével is megvásárolható, továbbá akár 16 gigabájt RAM-ot is pakolhatunk bele. A készülékben alapjáraton egy 500 gigabájtos merevlemezt találunk, amit tetszés szerint SSD-re is cserélhetünk.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az olcsóbb modell a 11 és 13 hüvelykes kivitelben megjelenő Pavilion x360, amely ennek megfelelően hardver terén is szerényebb. A tetszés szerint hajtogatható eszköz Intel Core M-5Y10C modelljéről teljesen eltűntek a hűtőventilátorok, a készülék ugyanakkor megvásárolható Pentium N3700 vagy a 13 hüvelykes modell esetében Core i3 vagy i5 chippel is. Az érintőkijelző itt is elérhető HD vagy Full HD variánsban és a RAM kapacitását is 16 gigabájtig tudjuk bővíteni. A belső tárhelyről igény szerint egy 1 terabájtos merevlemez vagy egy 128 gigabájtos SSD gondoskodik.

Az elsőként bemutatott Envy x360 fapados verziójának ára 680 dollár lesz, amely a specifikációkat feljebb tornázva akár 800 dollár környékére is felhízhat. A Pavilion x360 már jóval vonzóbb áron kerül a boltok polcaira, a 11 hüvelykes modell már 410 dollárért is kapható lesz, noha a nagyobb változatot, illetve jobb hardvert választva itt is könnyű eljutni 600 dollárig. A hasonló, olcsó notebookok talán legfontosabb célcsoportját a diákok jelentik - az biztos, hogy a HP a tanévkezdést csaknem fél évvel megelőző bejelentése elég gondolkodási időt ad majd nekik. A vállalat legújabb notebookjai idén májustól lesznek megvásárolhatók.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról