Szerző: Hlács Ferenc

2015. április 22. 13:29

Frissítette olcsó hibridjeit a HP

Olcsó, táblagéppé hajtogatható notebookokat jelentett be a HP. A gyártónak különösen Pavilion x360 készülékénél sikerült lefaragnia az árat, a májusban megjelenő eszköz alapkonfigurációja 410 dollárért lesz kapható.

Frissítette hibrid-notebook portfólióját a HP, a gyártó a tavalyról már ismerős Pavilion x360 és Envy x360 készülékeket turbózta fel új hardverrel. A laptopok a HP Spectre x360 átalakíthatóságát hivatottak elvinni a kedvezőbb árkategóriákba.

Akárcsak a Spectre esetében, az új notebookok kijelzője is teljesen hátrahajtható, így azok táblagépként is használhatók. Az IPS érintőképernyő a fém házban érkező Envy x360 esetében 15 hüvelykes, az alapmodellnél 1366x768 pixeles felbontással (nagyjából 100 PPI), ugyanakkor lehetőség van Full HD (141 PPI) kijelzővel is megvásárolni. A processzorból is több opció akad, az eszközt az Intel legújabb Core i5-ös és i7-es chipjével is megvásárolható, továbbá akár 16 gigabájt RAM-ot is pakolhatunk bele. A készülékben alapjáraton egy 500 gigabájtos merevlemezt találunk, amit tetszés szerint SSD-re is cserélhetünk.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az olcsóbb modell a 11 és 13 hüvelykes kivitelben megjelenő Pavilion x360, amely ennek megfelelően hardver terén is szerényebb. A tetszés szerint hajtogatható eszköz Intel Core M-5Y10C modelljéről teljesen eltűntek a hűtőventilátorok, a készülék ugyanakkor megvásárolható Pentium N3700 vagy a 13 hüvelykes modell esetében Core i3 vagy i5 chippel is. Az érintőkijelző itt is elérhető HD vagy Full HD variánsban és a RAM kapacitását is 16 gigabájtig tudjuk bővíteni. A belső tárhelyről igény szerint egy 1 terabájtos merevlemez vagy egy 128 gigabájtos SSD gondoskodik.

Az elsőként bemutatott Envy x360 fapados verziójának ára 680 dollár lesz, amely a specifikációkat feljebb tornázva akár 800 dollár környékére is felhízhat. A Pavilion x360 már jóval vonzóbb áron kerül a boltok polcaira, a 11 hüvelykes modell már 410 dollárért is kapható lesz, noha a nagyobb változatot, illetve jobb hardvert választva itt is könnyű eljutni 600 dollárig. A hasonló, olcsó notebookok talán legfontosabb célcsoportját a diákok jelentik - az biztos, hogy a HP a tanévkezdést csaknem fél évvel megelőző bejelentése elég gondolkodási időt ad majd nekik. A vállalat legújabb notebookjai idén májustól lesznek megvásárolhatók.

a címlapról