Szerző: Hlács Ferenc

2015. április 21. 10:30

Önálló Wi-Fi támogatást kap az Android Wear

Frissül az Android Wear: a Google okosórás platformja többek között az önálló Wi-Fit és az appok "always-on" funkcióját is támogatja majd, a lépcsőzetesen kiadott frissítést követően.

HIRDETÉS

Hamarosan megkezdi a Google a legújabb Android Wear frissítés lépcsőzetes kiadását. Az első körben az LG okosóráin megjelenő rendszer számos új opciót hoz, ezek némelyikéhez azonban hardveres támogatás is szükséges, így érdemben csak az eszközök következő generációja nyer majd rajta.

Folyamatosan aktív appok

A különböző letölthető számlapok mellet már az alkalmazások is megkapják az "always-on" funkciót, azaz addig maradnak láthatók, amíg szükség van rájuk, a kijelző nem kapcsol ki váratlanul, ha a például felhasználó egy-két percig nem tartja maga elé a kezét navigáció közben. Ez ráadásul nem jelenti azt, hogy a Google platformját használó okosórák így egyetlen feladattal teljesen le is merítik amúgy is gyenge akkumulátoraikat, a folyamatosan aktív appok ugyanis egy adott passzív időtartam után monokróm megjelenítésre váltanak, akárcsak a számlapok esetében, így a kijelző nagy része sötét marad, kímélve az akkumulátort - legalábbis az OLED panelek esetében.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A frissítés ezen felül Wi-Fi támogatást is hoz, az okosóráknak így már nem kell feltétlenül a csatlakoztatott okostelefon internetkapcsolatára támaszkodniuk. Ehhez persze megfelelő hardverre (értsd: Wi-Fi-képes rádiós egységre) is szükség van, amely a jelenleg Android Wearrel kiadott termékekből hiányzik, a viselhető eszközök következő generációja azonban profitálhat belőle. A Wi-Fi kapcsolat dacára azért a telefont még nem érdemes kikapcsolni, ahhoz továbbra is szükség lesz rá, hogy a Wearre készült appok megkapják a beérkező értesítéseket.

Az okosórák mindenesetre a jövőben jóval kevésbé függenek majd a telefonoktól, ezt szolgálja még többek között a már korábban kiadott GPS és offline zenelejátszás támogatása is. Az önálló GPS navigáció persze megint egy olyan terület, amelynek kihasználásához dedikált hardver is szükséges.

Mindezeken túl az Android Wear több apróbb újítást is kap, az órák többek között már felébreszthetők lesznek a csukló megrázásával, ha netán a viselő mindkét keze tele lenne, az eddig lehúzással elérhető app- és kontaktmenü a jövőben egy bökéssel elérhető lesz, az üzenetküldés során pedig már ujjunkkal le is rajzolhatjuk az emojikat az órák kijelzőjére. A felhasználói élményt tehát a visszajelzések és a tapasztalatok alapján folyamatosan csiszolja a Google, erre számítani is lehetett az iterációs frissítésben mélyen hívő cég esetében.

A Google lépcsőzetesen kiadott frissítésével olyan eszközök is készíthetőek Wear-alapokon, mint a tizenes Samsung Gear S. Hasonló funkciókkal ugyanis eddig jellemzően alternatív operációs rendszert futtató, drága eszközökön találkozhattunk - ez azonban a jövőben könnyen megváltozhat, különösen az olyan kezdeményezések népszerűvé válásával mint a Broadcom februárban bejelentett okosórás hardverplatformja, amely a kisebb gyártók számára is elérhető távolságba hozza a piacot.

Frissítés: néhány már elérhető modell is megkapja a Wi-Fi támogatást, a listáról itt lehet részletesen olvasni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 00:23

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.