Szerző: Voith Hunor

2015. március 27. 12:30

Újra felvásárlással erősít az Office-on a Microsoft

A Microsoft továbbra sem rest akvizícióval behozni új kompetenciát a vállalatba, főleg, ha a megszerzett fejlesztők addig olyan szoftveren vagy szolgáltatáson dolgoztak, amit (vagy legalább egy részét) remekül lehet hasznosítani stratégiailag fontos termékekben. Az Office egy ilyen termék, a legújabb szerzemény pedig egy ötfős fejlesztőcsapat és webes prezentációmegosztójuk, a LiveLoop.

Felvásárolta a webes prezentációmegosztó szolgáltatást fejlesztő LiveLoopot a Microsoft – értesült belsős forrásokból a ZDNet. A cég 2010-ben indult azzal a céllal, hogy egybegyúrja az asztali alkalmazások és a webes kollaborációs megoldások előnyeit. A mindössze ötfős vállalkozás alkalmazottai az információk szerint a redmondi vállalatnál fogják folytatni munkájukat, ahol az Office kollaborációs eszközein fognak dolgozni. A Microsoft egyik szóvivője már hivatalosan is megerősítette az értesülést, de az üzlet anyagi vonzatáról egyelőre egyik fél sem közölt részleteket. A LiveLoopot korábban két kockázatitőke-befektető, a New Enterprise Associates és a Columbus Nova Technology Partners tőkésítette fel, de a két körben bevont összeg nagysága ismeretlen.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A frissen megszerzett cég termékét a Microsoft remekül tudná hasznosítani házon belül, hiszen az amúgy is egy PowerPoint-beépülőből és egy hozzá kapcsolt felhős kollaborációs szolgáltatásból állt. A LiveLoop úgy tette lehetővé a valós idejű prezentációmegosztást és az ehhez kapcsolódó funkciókat (például kommentelés), hogy a prezentáció tulajdonosán kívül ehhez egyik félnek sem kellett letölteni külön szoftvert. A szolgáltatás a megosztott PowerPoint állományt a LiveLoop oldalán keresztül tette elérhetővé, a csoportmunkára meghívott emberek csak egy linket kaptak, amire rákattintva a szolgáltatás felületén követhettek egy prezentációt vagy dolgozhattak közösen rajta, valós idejű változáskövetéssel.

A LiveLoop oldalán a látogatókat most egy figyelmeztetés fogadja, mely szerint a szolgáltatás április 24-én véglegesen le fog állni, a regisztrációs és prezentációfeltöltési funkciót pedig már ki is kapcsolták. A meglévő felhasználók az említett határidőig tölthetik le adataikat a cég szervereiről, azt követően a LiveLoop minden prezentációt és fiókadatot törölni fog.

Folytatódik az acquihire stratégia

Az elmúlt hónapokban a LiveLoop már a harmadik olyan akvizíció, amivel a Microsoft kívülről hozott fejlesztőkkel és az általuk megalkotott és bizonyítottan sikeres technológiával kívánja erősíteni Office termékcsaládját. Az Acompli mobilos levelezőalkalmazás tavaly év végén került a redmondi vállalathoz mintegy 200 millió dollárért, néhány hónapra rá pedig minimális változtatásokkal iOS-es és androidos Outlookként jelent meg.

A Microsoft ezt követően a népszerű Sunrise naptárappot (és fejlesztőit) szerezte meg a hírek szerint 100 millió dollár körüli vételárért, de azt még nem tudni, hogy a vállalat pontosan milyen formában tervezi felhasználni a technológiát a jövőben. Az biztos, hogy egyelőre az iOS-en, Androidon és OS X-en is futó Sunrise továbbra is változatlanul működik, az alkalmazás valószínűleg a mobilos Office-t fogja valamilyen formában felturbózni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról