Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Számos új funkcióval bővül a Microsoft Intune

Voith Hunor, 2015. február 09. 14:50
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egyre több olyan funkcióval gazdagodik a Microsoft mobileszköz-menedzsment megoldása, melyeket a vállalat tavaly tavasszal, a szoftver jövőjének ismertetésekor ígért. Az Intune a tempóváltás után év végén kapott egy nagyobb ráncfelvarrást, a februári frissítéssel pedig tovább bővül a program tudása.

hirdetés

Havi frissítési ciklusra tér át Intune mobileszköz-menedzsment (MDM) megoldásánál a Microsoft, derül ki a februári frissítés újdonságait ismertető blogbejegyzésből. A vállalat a 2014 tavaszi TechEd konferencián ismertette terveit az Intune jövőjével kapcsolatban, az akkor bejelentett új irány szerint az addig elsősorban felhős PC-menedzsmenteszközből átfogó MDM és mobilalkalmazás-menedzsment (MAM) terméket kívánnak faragni. Az év végi csomagba bekerült bővítésekkel részletesen foglalkoztunk, most pedig megérkezett a februári, további új funkciókkal ellátott update.

Az iOS-es Office appok után most már az androidos verziók menedzselésére is lehetőség van, a távolról karban tartott alkalmazáskörnyezetre korlátozható például a másolás, kivágás és beillesztés funkciók használata. Szintén a mobilos Office-hoz kapcsolódó fejlesztés, hogy az iOS-es OneNote is bekerült a támogatott szoftverek közé. A Windows Phone 8.1-es eszközökön az Assigned Access mód nyílt OMA-URI (Open Mobile Alliance Uniform Resource Identifier) szabványon keresztüli támogatása (melynek használatával megoldható, hogy a telefon kizárólag egy programot tudjon futtatni) az előző verzióban jelent meg, a mostani kiadással pedig a felhasználók lehetőséget kapnak arra, hogy WP 8.1-es készülékeikre a vállalat által ellenőrzött Intune oldalról telepítsenek alkalmazásokat.

XML importot használva a windowsos eszközökre is lehet Wi-Fi profilokat telepíteni távolról, és az OMA-URI szabványt támogató Windows Phone-os telefonok esetében is megjelent ez az eddig csak iOS és Android esetében kihasználható lehetőség. Megjelent az alkalmazásszinten konfigurálható Cisco AnyConnect VPN-támogatás, és az inteles Windows 8.1-es gépeken mostantól megkövetelhető az adatok titkosítása. A bejegyzés szerint egy néhány héten érkező frissítés után a SharePoint Online és a OneDrive for Business szolgáltatásokhoz való hozzáférést is lehet majd szabályozni az Intune segítségével.

A frissített Intune-t a Microsoft február 6. és 11. között, több lépésben teszi mindenki számára elérhetővé, az ütemezést ezen az oldalon lehet megtekinteni.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!