Szerző: Voith Hunor

2015. február 9. 14:50

Számos új funkcióval bővül a Microsoft Intune

Egyre több olyan funkcióval gazdagodik a Microsoft mobileszköz-menedzsment megoldása, melyeket a vállalat tavaly tavasszal, a szoftver jövőjének ismertetésekor ígért. Az Intune a tempóváltás után év végén kapott egy nagyobb ráncfelvarrást, a februári frissítéssel pedig tovább bővül a program tudása.

Havi frissítési ciklusra tér át Intune mobileszköz-menedzsment (MDM) megoldásánál a Microsoft, derül ki a februári frissítés újdonságait ismertető blogbejegyzésből. A vállalat a 2014 tavaszi TechEd konferencián ismertette terveit az Intune jövőjével kapcsolatban, az akkor bejelentett új irány szerint az addig elsősorban felhős PC-menedzsmenteszközből átfogó MDM és mobilalkalmazás-menedzsment (MAM) terméket kívánnak faragni. Az év végi csomagba bekerült bővítésekkel részletesen foglalkoztunk, most pedig megérkezett a februári, további új funkciókkal ellátott update.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Az iOS-es Office appok után most már az androidos verziók menedzselésére is lehetőség van, a távolról karban tartott alkalmazáskörnyezetre korlátozható például a másolás, kivágás és beillesztés funkciók használata. Szintén a mobilos Office-hoz kapcsolódó fejlesztés, hogy az iOS-es OneNote is bekerült a támogatott szoftverek közé. A Windows Phone 8.1-es eszközökön az Assigned Access mód nyílt OMA-URI (Open Mobile Alliance Uniform Resource Identifier) szabványon keresztüli támogatása (melynek használatával megoldható, hogy a telefon kizárólag egy programot tudjon futtatni) az előző verzióban jelent meg, a mostani kiadással pedig a felhasználók lehetőséget kapnak arra, hogy WP 8.1-es készülékeikre a vállalat által ellenőrzött Intune oldalról telepítsenek alkalmazásokat.

XML importot használva a windowsos eszközökre is lehet Wi-Fi profilokat telepíteni távolról, és az OMA-URI szabványt támogató Windows Phone-os telefonok esetében is megjelent ez az eddig csak iOS és Android esetében kihasználható lehetőség. Megjelent az alkalmazásszinten konfigurálható Cisco AnyConnect VPN-támogatás, és az inteles Windows 8.1-es gépeken mostantól megkövetelhető az adatok titkosítása. A bejegyzés szerint egy néhány héten érkező frissítés után a SharePoint Online és a OneDrive for Business szolgáltatásokhoz való hozzáférést is lehet majd szabályozni az Intune segítségével.

A frissített Intune-t a Microsoft február 6. és 11. között, több lépésben teszi mindenki számára elérhetővé, az ütemezést ezen az oldalon lehet megtekinteni.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról