:

Szerző: Gálffy Csaba

2015. február 3. 11:35

Eladta egyik játékstúdióját a Sony

Elengedte az MMO-kra és egyéb online fókuszú játékokra specializálódott stúdiójának kezét a Sony. A fejlesztők örvendenek, mivel mobilra és Xboxra is kiadhatják a készülő játékokat, az új tulajdonos pedig nem kéri a kevésbé jól termelő világok bezárását.

Eladta egyik legfontosabb játékstúdióját, a Sony Online Enterntainmentet (SOE) a japán vállalat - jelentette be a Sony. A vásárló a Columbus Nova befektetéskezelő, a tranzakció egyéb részleteiről (így az árról) egyelőre nincsenek információk. A felvásárlás eredményeként a Daybreak Game Company-ra átnevezett SOE független stúdióként működik tovább.

A Daybreak Game Company tovább dolgozik a cég által fejlesztett és üzemeltetett online játékokon, így a hamarosan megjelenő H1Z1-en, az EverQuest Next és Landmark projekteken, illetve a PlanetSide-on és a DC Universe Online-on - profiltisztításról tehát egyelőre szó sincs. Sőt, az új befektetővel a stúdiónak nagy tervei vannak, a Sony-exkluzivitás béklyójától szabadulva az Xbox és a mobilos platformok is felkerülhetnek a repertoárba, a PlayStation és a PC mellé.

Poszt-apokaliptikus túlélés-szimulátor műfajban indul a H1Z1.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

"Minden folyik tovább a szokásos mederben és minden SOE-játék megy tovább a korábban meghatározott úton és módon." - mondták a fejlesztők a Redditen. "A felvásárlás eredményeképp egyébként azt várjuk, hogy még több erőforrás áll majd a csapat rendelkezésére. A meglévő szellemi tulajdont és játékokat új, izgalmas irányokba visszük el, most, hogy végre felkarolhatjuk a multiplatform világot, amiben élünk."

Erre a bejelentésre rímel John Smedley, a Daybreak/SOE elnökének tweetje: "alig várom, hogy Xbox One játékokat készítsünk". Az aggódó hangokat megnyugtatandó, Smedley is közölte, hogy a cég összes játéka marad és maradni is fog, az új befektető nem várja a kevésbé jövedelmező játékok bezárását, ilyen irányú nyomás (egyelőre) nincs.

Tovább takarít a Sony

A japán nagyvállalat új stratégiájába szervesen illeszkedik a SOE értékesítése. A cég már korábban elhatározta, hogy a veszteséges, vagy a portfólióba nem szervesen illeszkedő divíziókat el fogja adni, ennek tudható be például a PC-s részlet leválasztása is - a Vaio ma már önálló, nem-Sony márkanév. Ugyanígy a mobilgyártás eladását is pedzegette már a cég, ez azonban egyelőre függőben van.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.