Szerző: Hlács Ferenc

2015. január 28. 10:00:00

A Pixelapse-et is zsebre vágta a Dropbox

Grafikusokat célzó online verziókezelő szolgáltatást vett a Dropbox. A vállalat röviddel a CloudOn felvásárlása után most a Pixelapse nevű startupot szerezte meg, melynek funkciópalettája már jövőre feltűnhet a felhős tárhelyszolgáltató kínálatában.

Tempós bevásárlási körúttal kezdődik az év a Dropbox háza táján, a cég ugyanis alig néhány nappal azután, hogy felvásárolta a Microsoft Office fájlok kezelését célzó online szerkesztőfelületet, a CloudOnt, most újabb akvizíciót jelentett be. A tárhelyszolgálató ezúttal a Pixelapse nevű online kollaborációs platformot kebelezte be, egyelőre ismeretlen összegért.

Újabb StartX-cég a Dropbox zsebében

A több mint ötvenféle fájlformátumot támogató Pixelapse különböző grafikai projektek során hivatott megkönnyíteni a verziókezelést, segítségével a dizájnereknek Windows és Mac rendszereken is lehetőségük van a közös munkára - gyakorlatilag egy grafikusoknak szánt GitHubról van szó. A 2011-ben alapított startupnak a Stanford Egyetem StartX inkubációs programja adta meg a kezdőlökést. Ez a második StartX-ből kikerült vállalat amelyik a Dropbox tulajdonába került. Ugyaninnen rajtolt a cég által a tavaly júliusban megvett, A/B teszteléssel foglalkozó Predictive Edge is.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

A Pixelapse blogbejegyzése szerint a csapat az új tulajdonos alatt is hasonló projekten dolgozik majd, és bár a szolgáltatás 2015-ben zavartalanul működik tovább, jövőre valószínűleg beolvad a Dropboxba - amely várhatóan saját felületébe építi majd be a kollaborációs verziókezelő megoldást. A cég közleménye szerint a váltás során felhasználóiknak minden segítséget megadnak majd a migrációhoz.

Egyre nagyobb szelet az irodából

A Pixelapse és a Dropbox együttműködése nem most kezdődik, a verziókezelő szolgáltatásban már jó ideje lehetőség van a projekteket az online tárhelyre menteni. Úgy tűnik a Dropbox célja, hogy kiterjedt online dokumentumkezelési megoldást biztosítson felhasználóinak, az Office-szerkesztéstől egészen a grafikai verziókezelésig, igaz arról még közelítő információ sincs, hogy a CloudOn képességei mikor tűnnek fel a Dropbox felületén.

A vállalat egyébként már tavaly elkezdett az irodai szoftverek kiterjedtebb integrációja felé kacsintgatni, mikor decemberben elindította Project Harmony kezdeményezését a Dropbox for Business csomag felhasználói számára. Az eszköz lehetővé teszi, hogy a megosztott Dropbox könyvtárakban tárolt Microsoft Office dokumentumokat megnyitva, a felhasználók - egy felugró ikon segítségével - követni tudják a másik által eszközölt változtatásokat és a különböző változatokat le is menthessék.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 28. 07:47

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.