Szerző: Hlács Ferenc

2015. január 22. 15:30

A Dropboxé lett a CloudOn

Ismét bővült a Dropbox csapata, a vállalat ezúttal a CloudOn nevű startupot vásárolta fel. Az Office dokumentumok online szerkesztését célzó web- és mobilalkalmazást fejlesztő cég márciusban függeszti fel működését, de várhatóan a Dropbox felületén hamarosan elérhetővé válik. Az online tárhelyszolgáltató emellett már Windows Phone készülékeken is elérhetővé tette mobil appját.

HIRDETÉS

Nem tétlenkedik a Dropbox: az online tárhelyszolgáltató amellett, hogy az utóbbi napokban sikeresen akvirált egy vállalatot, most új platformra is megjelentette mobilalkalmazását. A felvásárlással CloudOn névre hallgató, izraeli székhelyű startup került a Dropbox tulajdonába. Az eredetileg webalkalmazásként indult kezdeményezéssel a felhasználók Microsoft Office fájljaikat szerkeszthetik online felületen, legyen szó Word dokumentumokról, Excel táblázatokról vagy PowerPoint prezentációkról. A vállalat 2013-ban androidos alkalmazást is kiadott, így a szolgáltatás igénybe vételére táblagépekről és okostelefonokról is is lehetőség van - de már nem sokáig.

Az akvizíciót követően ugyanis a cég felfüggeszti működését: az új felhasználók előtt a vállalat már most bezárta kapuit, a már regisztráltak pedig március 15-ig férhetnek hozzá fiókjukhoz. A CloudOn weboldalán közleményben számolt be a felvásárlásról, amely szerint a cégnek működése során 9 millió felhasználót sikerült összegyűjtenie, akik összesen több mint 90 millió dokumentumot szerkesztettek a felületén. A Dropbox nem árulta el, pontosan mekkora összegért vette meg a vállalatot, ugyanakkor az online tárhelyszolgáltató csapatához eddig ezzel a felvásárlással csatlakozik a legtöbb új tag, összesen mintegy harmincan.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A vállalat arról sem adott információt, mit kezd a frissen szerzett erőforrásokkal. Könnyen lehet, hogy saját dokumentumszerkesztő felületen dolgozik, ami a feltöltött dokumentumok szerkesztését teszi lehetővé a böngészőben.

Időközben szintet lépett a Dropbox-Microsoft szövetség is, a cég immár elérhetővé tette a Windows Phone platformra is tette mobilalkalmazását. A két vállalat tavaly kötött megállapodása alapján átjárás nyílik mobil alkalmazásaik között: az Office appokból elérhetők a Dropboxban tárolt dokumentumok, és az online tárhelyből is megnyithatjuk az egyes fájlokat a Microsoft irodai szoftvereivel. A tárhelyhez tartozó hivatalos appot a rendszer 8.0-s, illetve 8.1-es verzióját futtató felhasználók tölthetik le, ezzel nagyon régi adósságát pótolta a Dropbox.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 00:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.