Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Early stage startupokra vadászik az Oxo Labs

Gálffy Csaba, 2015. január 27. 13:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Tovább bővíti tevékenységét a 2014. szeptemberében indult Oxo Labs - jelentette be ma az akcelerátor. Az Oszkó Péter nevével fémjelzett, kezdeti szakaszban lévő (early stage) startupok üzleti inkubációjával és nemzetközi piacokra juttatásával foglalkozó cég a januári feltőkésítés és csapatbővítés mellett bevezetett egy, a programjában résztvevő projektek számára kialakított, a nemzetközi piacon bevett konvertálható kölcsön-finanszírozási jellemzőit mutató terméket.

hirdetés

"Az ilyen típusú megoldásokra elsősorban azoknak az akcelerált projektjeinknek van szüksége, akik egy várható következő körös tőkeemelésig megoldást keresnek tevékenységük, fejlesztéseik finanszírozására" – mondta el Oszkó. A finanszírozási termék kialakítása a nemzetközi gyakorlatban "convertible note" néven ismert finanszírozási megoldás sajátosságait ültette át a hazai gyakorlatba úgy, hogy a tőke- és a hitelfinanszírozási eleme is teljes egészében megfeleljen a jogszabályi előírásoknak. A meghirdetett finanszírozási termékre évente mintegy 500 millió, projektenként maximum 50 millió forintnyi forrás fordítható.

A szeptemberben indult OXO Labs januárban jelentősen bővítette csapatatát és angyal befektetőket vont be partnerei körébe. Emellett a cégcsoport az OXO Labs akcelerátor programjában résztvevő startupok számára önálló, projektenként maximum 50 millió forintos finanszírozási terméket is meghirdetett. Az alig négy hónapja működő akcelerátor portfóliójában több mint egy tucat, a mobilfejlesztések, a vállalati szoftverek, a közösségi média, big data alkalmazások, a technológiai design és divat területén mozgó induló vállalkozás található.

Az OXO Labs ezzel egyidejűleg tovább folytatja akcelerációs tevékenységét is. Ennek keretében már több mint egy tucat a mobilfejlesztések, a közösségi média, a vállalati szoftverek, big data alkalmazások, hardver fejlesztések, illetve más, a technológia, a design és a divat területén működő hazai startuppal dolgoznak együtt. „A tervek ambiciózusak: évi 15-20 új projektet tervezünk vállalni. Bár magasnak tűnik a szám, de egyáltalán nem lehetetlen: nem csak Magyarországon, hanem az egész régióban, azon belül elsősorban Ausztriában, Szlovákiában és Romániában vagyunk aktívak, rengeteg izgalmas projekt van a radarunkon” – mondta el Oszkó. A jó irányt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy akcelerált projektekből már van olyan, amelyet egy több szereplős befektetői kör következő körös tőkeemelésre befogadott.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!