Szerző: Gálffy Csaba

2015. január 22. 16:00

Hamarosan mobilszolgáltatást indít a Google

Komoly előkészületeket tesz a Google az amerikai telekommunikációs piacra történő belépésre - erősítették meg egymástól független források.

Több, független forrás is megerősítette, hogy a Google mobilszolgáltatóvá fog válni az Egyesült Államokban. A vállalat korábban már eljátszott a gondolattal, pályázott is rádiós spektrumra, de akkor nem lett semmi a tervből. Iparági források szerint most virtuális szolgáltatóként mégis betörne a piacra - jelenti a The Information és a The Verge. A források szerint a Google az amerikai T-Mobile és a Sprint hálózatán üzemeltetne virtuális szolgáltatást - vagyis a hálózat fizikai üzemeltetéséért és a lefedettségért a keresőóriás partnerei felelnének, amelyektől a hálózati kapacitást nagykereskedelmi áron veszi a Google.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A Google hosszú ideje szeretné megreformálni a szélessávú hozzáférés piacát. Az Egyesült Államok néhány városában már elérhető a gigabites internetet nyújtó Google Fiber, ez azonban inkább az internetszolgáltatói szereppel való tapasztalatszerzést szolgálja, nincs tervben az országos hálózat kiépítése. Merészebb kísérlet a Project Loon, amely nagy magasságban a Föld körül keringő léggömbökről szolgáltatna internetet és hasonlóan nagy dobásnak ígérkezik a SpaceX-szel közösen tervezett, globális műholdas internetszolgáltatás is.

A virtuális mobilszolgáltatás egyébként nem csak a Google-lal kapcsolatban merült fel, korábban az Apple is alaposan megfontolta az MVNO-szerepet. Eszerint az iPhone-t saját (virtuális) hálózaton, saját szerződéses feltételei mentén értékesítette volna az amerikai piacon, a piaci szereplőktől függetlenül. A virtuális szolgáltatói szerep azért vonzó a tech-cégek számára, mert jóval szélesebb mozgásteret biztosít és jóval közvetlenebb viszonyt hoz létre az előfizető és a szolgáltató között.

A források szerint a Google-t elsősorban a felhasználói élmény javítása miatt érdekli az ISP-szerep, a kiszivárgott tervek szerint a vállalat "kreatív árazási modellben" gondolkodik, ami adott esetben akár korlátlan mobilos internetcsomagokat is jelenthet. A hírek szerint a cég a Google Voice szolgáltatás utódját is megvalósítaná saját virtuális hálózatán - a részletekről azonban egyelőre nem tudni sokat.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

2

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 01:09

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.