Szerző: Hlács Ferenc

2015. január 20. 15:41

Megkezdték a felkészülést az idei Imagine Cup indulói

Idén sem marad el a Microsoft fiatal startupokat célzó Imagine Cup megmérettetése. A versenyt megelőző Imagine Cup Academy képzésre Magyarországon mintegy 44 csapat jelentkezett, közülük a pedig 15 legjobb jutott tovább a felkészítő kurzusokra.

Duplázta a jelentkezők számát az idei Imagine Cup Academy. A Microsoft által szervezett képzés célja, hogy segítsen a fiataloknak megvalósítani fejlesztői ötleteiket -  a kurzusra idén 44 csapat nyújtotta be a jelentkezését, csaknem kétszer annyi mint a 2014-es eseményen, ebből mintegy 30 felelt meg a vállalat által kiírt kritériumoknak. Közülük válogatták ki a felkért szakemberek azt a 15-öt, akik bejutottak a képzésre - illetve esélyt kaptak az azt követő Imagine Cup versenyen is.

A Microsoft által több mint 10 évvel ezelőtt létrehozott megmérettetés keretei között, az induló csapatoknak különböző technológiai és társadalmi kihívásokra kell megoldást találni. Miután egy komoly múlttal rendelkező, nemzetközi versenyről van szó, az előkelő helyen végző csapatok projektjei jó eséllyel számíthatnak rá, hogy kezdeményezéseik felkeltik a befektetők figyelmét. Akadnak ugyanakkor, akik csak a képzés végéig tarthatnak a csapattal, az idei jelentkezők között ugyanis 13-14 éves ifjak is akadnak - a verseny nevezéséhez kiírt alsó korhatár viszont 16 év.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az induló projektek között most is feltűnt jó néhány érdekes ötlet, az otthoni digitális eszközök okostelefonos vezérlésétől kezdve a laktózérzékenyeket célzó mobilappon, illetve a videofelvételek minőségének javítását szolgáló képstabilizátoron át, egészen a fiatalok hasznosabb időtöltését szolgáló közösségi hálóig. A három hónapos képzésen részt vevő fiatalokat szakemberek segítik elképzeléseik megvalósításában, emellett többek között angol üzleti kommunikációt és prezentációs technikát is tanulnak.

Az Imagine Cupon nem lenne újdonság a magyar siker, azon tavaly a szegedi Tep csapata ért el kiemelkedő helyet. A Boros Ákos, Babarczi Katica, Budincsevity Norbert, Jandzsó Zsolt és Szabó Gábor alkotta formáció egy 10 ezer dolláros nyereményt, illetve egy húszezer euró értékű különdíjat is bezsebeltek, sőt még egy befektető is beállt projektjük mögé. A csapat egy futóalkalmazást fejlesztett, amelyben a felhasználók a teljesítménnyel szerzett pontokkal egy virtuális zsiráfot nevelgethetnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról