Szerző: Gálffy Csaba

2014. augusztus 1. 12:30

Magyarok nyerték a mobilos Imagine Cup-ot

Megosztott első díjat nyert a szegedi Tep csapata a Seattle-ben most zajló Microsoft Imagine Cup AppCampus különversenyén és a fődíjért is versenyben van. A csapat fejlesztése egy olyan mobilalkalmazás, amelyben a virtuális kisállatot valós sportteljesítménnyel kell életben tartani.

Első díjat ért a szegeti Tep ötlete (és annak színvonalas megvalósítása) a most zajló Microsoft Imagine Cup AppCampus különversenyén. A hatalmas nemzetközi versenyen a hazai csapat megosztott aranyat kapott, a másik győztes az orosz Brainy Studio lett, ők egy logikai játékot fejlesztettek. A győztesek 20 ezer euróval lettek gazdagabbak, a verseny azonban még nem ért véget, ma délután a fődíjért is harcba szállnak.

Az Imagine Cup egy sok fordulós, fiataloknak szóló fejlesztői verseny, amely nemes egyszerűséggel azt várja a pályázóktól, hogy a legnehezebb társadalmi és technológiai problémákat igyekezzenek megoldani. A fődíj igen nagy nemzetközi presztízzsel bír, a nyertesek előtt ragyogó karrierlehetőségek nyílnak meg, és általában a befektetők is felfigyelnek a tehetséges csapatokra.

Fotó a helyszínről, ez a Team Tep.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Seattle-ben prezentáló Boros Ákos és Babarczi Katica mellett Budincsevity Norbert, Jandzsó Zsolt és Szabó Gábor alkotják a Tepet. A sporttal rendszeresen foglalkozó fejlesztők úgy érzik, hogy a futóapplikációk tengerében sikerült olyan ötlettel előállniuk, amelynek biztos helye lehet a piacon, így a Microsoft vezérigazgatójával való találkozásra magabiztosan, de szorgalmasan készültek. Az alkalmazás ötlete egyébként viszonylag egyszerűen leírható: fitneszteljesítménnyel szerezhetünk pontokat, amelyekkel virtuális kisállatunkat tarthatjuk életben, de ha a minimálisnál jobban teljesítünk, akkor "fejleszthetjük" is az állatot.

A nemzeti versenyek legjobbjai közül mindössze 34 csapat vehet részt a döntőn, amelyet idén Seattle-ben, a Microsoft campusán rendeznek meg július 29. és augusztus 2. között, mégpedig a Microsoft januárban kinevezett vezérigazgatója, Satya Nadella részvételével, aki a Reddit-vezér Erik Martin és a Code.org egyik alapítója, Hadi Partovi mellett személyesen hallgatja meg a versenyző csapatokat, és dönti el, ki nyeri el az Imagine Cup-ot.

A verseny ma folytatódik a "világbajnok csapat" megtalálásával, a végeredmény ma délután várható. A helyszínről származó, szigorúan nem hivatalos információink szerint a Tep akár egy dobogós helyezésre is esélyes lehet, így érdemes értük szorítani. A verseny vége élő közvetítésen követhető az imaginecup.com-on, a stream 17:30-kor indul.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról