Szerző: Hlács Ferenc

2015. január 14. 14:46

Itt a Microsoft eddigi legolcsóbb okostelefonja

A Microsoft bemutatta legújabb, a piac legalját célzó okostelefonjait, a Lumia 435-öt és 532-t. A vállalat februárban dobja piacra a készülékeket, ezzel új front nyit a szuperolcsó telefonok csatájában, a korábban már visszaskálázott 500-as sorozat alatt indul a 400-as család.

Két új belépőszintű okostelefont jelentett be a Microsoft. A Lumia 435 és Lumia 532 készülékek nagyon hasonló specifikációkkal érkeznek, a fő különbséget a bennük dolgozó processzor, illetve a rajtuk található kamerák jelentik. Mindkét okosetelefonra egy négyhüvelykes, WVGA, azaz 800x480 pixel felbontású kijelző került, 233 PPI-s pixelsűrűséggel. A memória mérete egységesen 1 gigabájt, a belső tárhelyé pedig 8 gigabájt, amely microSD-kártyával extrém esetben akár 128 gigabájttal is megtoldható.

Bár mindkét eszközben a szerény képességű Qualcomm Snapdragon 200 lapka dolgozik, a Lumia 532 abból egy négy darab Cortex-A7 magot tartalmazó 1,2 gigahertzes verziót kapott, míg a Lumia 435-be a chip valamivel gyengébb, kétmagos variánsa került, ugyancsak 1,2 gigahertzes órajelű Cortex-A7 magokkal. Ami a kamerákat illeti, az 532 hátlapján egy 5 megapixeles, a 435-én pedig egy 2 megapixeles szenzor figyel, az előlapra pedig mindkét esetben VGA kamera jutott - Skype-hívásra még épp elég ez a felbontás is. A telefonok cserélhető hátlapja mögött egy 1560 mAh kapacitású akkumulátor bújik meg.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A két új Lumia Windows Phone 8.1 rendszert futtat, a Lumia Denim szoftvercsomaggal kiegészítve amely többek között a kamera teljesítményén és néhány UI-elemen hivatott csiszolni. Külsőre a két telefon egyébként a megtévesztésig hasonlít, a készülékházak között alig néhány tizedmilliméter eltérés van. Ahogy a Lumia készülékekhez általában, a Microsoft a frissen bejelentett belépőszintű modellekhez is ad 30 gigabájt ingyenes online tárhelyet.

A Lumia 435 a Microsoft szerint az általuk eddig kiadott legolcsóbb okostelefon, a készülék ára ugyanis a tervek szerint nettó 69 euró lesz, és a Lumia 532 sem kerül majd sokkal többe, a maga nettó 79 eurójával. A telefonokhoz a vállalat egy sor kiegészítőt is piacra dob, például különböző színű cserélhető hátlapokat, egy igazolványtartóval kiegészített tokot, illetve egy headsetet is. A két új Lumia okostelefon a vállalat szerint idén februártól lesz megvásárolható, fekete, fehér, zöld és narancssárga színekben, a fejlődő országok mellett Európában is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról