Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Beépített VPN klienst kap a Popcorn Time

Hlács Ferenc, 2014. december 29. 12:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Új funkciókat hozott a karácsonyfa alá a Popcorn Time. A népszerű "torrent-Netflix" egy új androidos alkalmazást és egy beépített VPN klienst is kapott, így azokon a területeken is alacsony kockázattal használható, ahol egyébként illegális lenne - az anonimitás persze nincs ingyen.

A torrentezők kedvenc filmstreaming megoldása, a Popcorn Time megjelenése óta több új képességet is kapott, az elmúlt napokban pedig még tovább bővült a szoftver funkcióinak sora, melyek közül talán a legérdekesebb, hogy a kalózszolgáltatás már VPN-en keresztül is használható. Bár a szoftver eredeti verzióját néhány hónappal ezelőtt hátrahagyták fejlesztői, annak több forkja is továbbra is elérhető. A legnépszerűbb, Popcorntime.io oldalon található változat több karácsonyi ajándékot is tartogat a felhasználók számára.

A 0.3.6-os verziószámmal érkező kliensben található, beépített VPN funkció és a hozzá kapcsolódó szolgáltatás egyelőre alfa fázisban jár, de a fejlesztők blogbejegyzése szerint így is elég stabil a mindennapi használatra - a szolgáltatást egyébként a VPN.ht biztosítja. A funkció kifejezetten hasznos lehet, főként azokban a régiókban ahol a Popcorn Time használata illegális - a VPN segítségével itt anonim módon streamelhetők a kedvenc filmek torrentjei. A VPN ugyanakkor nincs ingyen, a VPN.ht legolcsóbb konstrukciója az első hónapban 1 dollár, azt követően pedig havi 5, egy évre szóló előfizetés esetén pedig havi 3,33 dollárt kell fizetni érte.

Noha ezzel elvész a szolgáltatás egyik fő vonzereje, vagyis az ingyenes elérhetőség, az ár még így is kevesebb mint fele a legolcsóbb Netflix csomagénak - utóbbi ráadásul számos régióban nem is érhető el. A 0.3.6-os verzió emellett számos apróbb bugot is befoltoz, így például több AirPlay-képes eszköz esetén már nem kell félni, hogy a rossz készüléken indul meg a stream, illetve a Chromecastnál felmerült kapcsolódási problémákat is kigyomlálták.

Mindezeken túl kifejezetten kellemes meglepetés, hogy egy Popcorntime.io csapata egy vadonatúj, hivatalos - egyelőre persze még béta verziós - androidos klienst is kiad a szolgáltatáshoz. Az appot a Play Store-ban nem érdemes keresni, a szolgáltatással kapcsolatos jogi problémák miatt oda valószínűleg a későbbiekben sem kerül majd fel, a szoftver fentebb említett weboldaláról azonban már bárki letöltheti és kipróbálhatja. Arról mindenesetre érdemes kétszer is meggyőződni, hogy a böngésző URL sávjában a fenti cím található, miután a szoftvernek mára több forkja is napvilágot látott, amelyek közül több potenciálisan veszélyes kódot, malware-eket is tartalmazhat.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.