Szerző: Hlács Ferenc

2014. december 23. 10:32

Ívelt óriásmonitor a Samsungtól

Csúcskategóriás ívelt monitorral állt elő a Samsung, amellyel akár egyszerre két eszköz képe is megjeleníthető. A 32 hüvelykes, Ultra-WQHD felbontású készüléket a gyártó a januári CES-en leplezi le.

Új csúcskategóriás monitort jelentett be a Samsung, amely akár az egyébként több kijelzővel dolgozó felhasználók igényeit is kielégítheti. A SE790C névre hallgató készülék átlója nem kevesebb mint 32 hüvelyk, a panel ráadásul ívelt, Ultra-WQHD, azaz 3440x1440 pixeles felbontással. Ez nagyjából 116 PPI-s pixelsűrűséget jelent, ami egy asztali monitornál kifejezetten figyelemreméltó érték.

Noha a vállalat egyelőre nem árulta el, hogy a készülék milyen megjelenítési technológiát használ, a Digial Trends szerint a 21:9-es képarányú óriásban valószínűleg egy PVA (Patterned Vertical Alignment) panel kapott helyet. A technológiát a Samsung fejlesztette ki, más gyártó termékeiben nem találkozhatunk vele. A paneltípus fő erőssége a többi kijelzőhöz képest kimagasló kontrasztarány - amelynek értéke jelen esetben 3000:1 - illetve az IPS-sel versengő, 178 fokos betekintési szög, továbbá vélhetően a színhűség és a feketék mélysége terén is jól teljesít. A fényerő ugyancsak ígéretes, a monitor a maga 300 nitjével valószínűleg a naposabb irodákban is probléma nélkül használható lesz.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az SE790C 4 milliszekundumos utánhúzási időt tudhat magáénak, sőt egy a képek elmosódását csökkentő üzemmódot is kapott, kifejezetten a játékokhoz - emellett, ahogy a felső kategóriás monitoroknál lenni szokott, egy sor plusz funkciót is felvonultat. Ilyen például a PiP (Picture in Picture) mód, amelynek segítségével egyszerre akár két eszközt (például egy játékkonzolt és egy PC-t) is a kijelzőre köthetünk, hogy azok tartalmát párhuzamosan, egymás mellett jelenítse meg. Az eszközre emellett egy pár hétwattos sztereóhangszóró is jutott.

Mindezek mellett három USB 3.0 portot is találunk a monitoron, amelyekkel okostelefonok vagy táblagépek is tölthetők, akkor is, ha a készülék épp nincs használatban. Az SE790C-hez egy állítható magasságú állvány tartozik, valamint szabványos VESA tartókkal is kompatibilis. Azt egyelőre nem tudni, hogy a 32 hüvelykes monstrum milyen árban lesz kapható, noha valószínűleg mélyen a pénztárcába kell majd nyúlni érte. A Samsung hivatalosan január elején, a CES kiállításon leplezi le legújabb csúcsmonitorát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról